1. Kohvimasin

Ilmselt tuleb see paljude jaoks üllatusena, aga kohvimasina kõiki eemaldatavaid osasid peaks pesema peale igat kasutuskorda. Soe ja niiske keskkond on bakteritele ideaalseks kasvulavaks. Kohvimasinat tihedamini hooldades maitseb hommikukohv ka kindlasti paremini!

2. Nõudepesumasin

Kõige tüüpilisem viga, mida selle kasutamisel tehakse on nõude suvalises järjekorras masinasse panemine. Jah, nõude paigutamisel nõudepesumasinasse on õige viis, kuidas seda teha. Kõige mustemad nõud säti esimesele korrusele veeava lähedusse ning veendu, et mõni suur kauss ei blokeeriks kohta, mille kaudu satub puhastusaine pesuvette.

3. Veega täidetud triikimisraud

Peale riiete triikimist tuleks vesi triikimisraua seest välja lasta ning seda ei tohiks mitte mingil juhul jäta masinasse nädalateks seisma. Seda lihtsal põhjusel — tulemuseks on määrdunud ja plekilised riided!

4. Tolmuimeja

Selle ülimalt vajaliku abilisega käib enamasti kaasas terve ports erinevaid otsikuid, millega on hea puhastada diivaneid ja tugitoole, toataimi ja kardinaid. Paljud aga kasutavad ainult ühte otsikut põranda jaoks ja unustavad teised sootuks, samal ajal kui toataimed paksu tolmukorra all vaevlevad.

5. Liiga palju pesupulbrit

Topeltkogus pesupulbrit ei aita riideid puhtamaks saada. Pigem vastupidi — liigset pesuainet on masinal raske riietest välja loputada ning enamasti kattuvad need koledate laikude ja triipudega.

6. Nõudepesukäsnad

Efektiivsed abimehed võivad nõude puhastamise asemel hoopis mikroobe levitada, kui neid piisavalt tihti ei vahetata. Kui kasutad ühte nõudepesukäsna mitu nädalat, siis tea, et tõenäoliselt valitseb seal täielik bakterikoloonia. Mõne päeva tagant võiks käsna leotada kuumas vees, kuhu on lisatud äädikat. Korra nädalas võiks aga käsna uue vastu välja vahetada.

7. Tualettpaberirulli hoidmine vales asendis

Ilmselt on küsimus, kumba pidi tualettpaberi rulli ikkagi hoida tuleb, üks enam levinud diskussiooniallikaid majapidamises. Tualettpaberi patent aastast 1891 kinnitab, et tualettpaber peab jooksma pealtpoolt. Miks? Nii on seda lihtsam kätte saada ja see asend on ka palju hügieenilisem.

8. Hoiad hambaharja pimedas vannitoas

Aga kus seda siis veel hoidma peaks? Juhul, kui tualettruum ja vannituba on kokku ehitatud, ei soovitata hambaharja mitte mingil juhul selles ruumis hoida. Eriti just poti läheduses. Parem oleks seda hoiustada hoopis päevavalguses ja võimalikult puhtas kohas.

9. Küüslaugupress nõudepesumasinas

Halb idee! Küüslaugu tükid kleepuvad nii küüslaugupressi enda kui ka teiste nõude külge ning hiljem kuivanud tükke nõudelt ja klaasidelt maha kraapida on tõeliselt vaevarikas töö!

10. Kasutad teflonpannil metallist lusikaid ja pannilabidaid

Pigem mitte! Metall kraabib õrna teflonkihti ja panni eluiga lüheneb tunduvalt. Lisaks võivad nii tefloniosakesed toidu sisse sattuda.