Kaugtöö on kõige paindlikum töövorm neile, kelle jaoks ei ole füüsiline kohalolu määrav. Eduka töökorralduse kodukontoris tagavad info- ja kommunikatsioonitehnoloogia vahendid, mis võimaldavad oma ülesandeid täita sõltumata asukohast. Kaugtöö võimalustest ja väljakutsetest on põhjalikult kirjutatud AJ Toodete blogis, kust leiab erinevaid nõuandeid ja juhendeid, mida saad oma töökohas rakendada ning mitte üksi juhi, vaid ka töötajana.

Kodukontori loomisel on oluline, et teadvustaksid, kuivõrd tähtsat rolli mängib vajadustele vastav töökeskkond. Tingimused kodukontorites peaksid looma efektiivse töökeskkonna, arvestades seal toimetava inimese nii füüsilist kui ka vaimset heaolu. Hooliv tööandja annab oma panuse sobivate töötingimuste loomiseks kodukontoris.

Neli sisustusideed, mis aitavad luua toimiva kodukontori

1. Pööra tähelepanu sellele, millel istud

Hästi kohandatav ja mugav töötool on oluline ka kodukontoris.

2. Mõtle oma tööheaolule

Veendu, et kodukontorist ei saaks takistus tööülesannete edukal täitmisel. Kirjutuslaud, tool, valgustid ja muu seesugune on sinu töövahendid. Keha tänab sind, kui valid tööks sobivad ja ergonoomilised lahendused.

3. Loo arvutitööks sobivad tingimused

Kui töötad sülearvutiga, siis veendu esmalt, et see paikneks mugaval kõrgusel. Lihtne sülearvuti alus tagab parema ja ergonoomilisema tööasendi, mis aitab ära hoida pingeid seljas, kaelas ja õlgades.

4. Kui ruumi napib, kasuta nutikaid vahendeid

Neile, kes töötavad kodus kitsastes oludes, on abiks reguleeritava kõrgusega tasakaalutool, mis võimaldab muuta tööasendit, treenib tugilihaseid ja aitab ennetada seljaprobleeme.

Jaga
Kommentaarid