Kodukirja peatoimetaja Malle Pajula sõnul osales Aasta Kodu rahvažüriis ligi 4000 hääletajat. „See kodu asus juhtima kohe esimestest hääletustundidest alates, olles ilmselt üks maakodu-unistusi, kus killukesed vana maja olemusest sulanduvad kaasaegsesse avarasse interjööri,“ ütles Pajula. Tema sõnul võlub juba teist aastat rahvažürii südant vana palkseina esiletoomine muidu moodsas interjööris. „Puit on moes, aga mul on tunne, et keerulisematel aegadel pakub ajalooga materjal meile kodus ka emotsionaalset tuge,“ sõnas Pajula.

Aasta Kodu žürii liikme, Expert Eesti turundusjuhi Laura Laanjärve sõnul loovad puit, klaas ja üldse naturaalsed materjalid ning värvid selles kodus terviku, mida täiendavad tumedamates toonides ja praktiliselt sisustatud puhke- ja abiruumid. „Maitsekalt on ühendatud uus ja vana ning moodsad sisustuslahendused pakuvad kindlasti perele palju kauneid ühiseid hetki,“ ütles Laanjärv.

Internetihääletusel selgunud Rahva Lemmiku preemia – 1000 euro väärtuses kinkekaardi – on välja pannud kodukonkursi peatoetaja Expert Eesti.

Sisustus- ja aiandusajakiri Kodukiri korraldab Aasta Kodu konkurssi juba 25. korda. Seekord osales ligi 50 kodu ja aeda üle Eesti. Teised Aasta Kodu preemiad avalikustatakse Eesti Vabariigi sünnipäevanädalal.