1. Kui tunned mikrolaineahjus ebameeldivat lõhna, saab abi sidruniviilust ja kausitäiest kuumast veest. Täida kauss kuuma veega, aseta sinna õhuke sidruniviil ja pane minutiks mikrolaineahi koos kausiga täisvõimsusel tööle. Ära ust kohe ava, vaid oota viis minutit, kuni sidruniga segunenud veeaur on ahju täitnud ja seintele ladestunud mustusekihi pehmemaks muutnud. Seejärel tõmba ahju seinad kuuma veega niisutatud lapiga puhtaks ja jäta pooleks tunniks tuulduma.

2. Puidust lõikelauad on poorsed ja isegi nõudepesuvahendiga pesemisel ei saa sealt sajaprotsendiliselt kätte kõiki sinna sattunud toiduosakesi. Kui tunned lõikelaual imelikku lõhna, hõõru see sidruniga sisse ja jäta 15 minutiks seisma. Seejärel loputa veega.

3. Kui soovid taastada metallist lauanõude sära, on ka siin sidrun abiks. Hõõru anumaid sidrunikoore sisemise poolega ja loputa külma veega.

4. Metallist kraanid ja valamud saad puhtaks, kui puistad sidruniviilule veidi soola ja töötled sellega puhastatavat pinda — nii kaovad ka kuivanud veepiisad ja katlakivi.

5. Samuti on sidrun hea abiline veekeetjast katlakivi eemaldamisel. Pane veekeetjasse vesi ja sidruniviilud ning lülita veekeetja tööle. Jäta kuum sidrunivesi umbes tunniks ajaks veekeetjasse ning loputa seejärel veega.

6. Kui aknapesu lõpeb triibuliste akendega, sega ise kokku efektiivne aknapuhastusvahend: klaasi vee hulka tuleb segada üks teelusikatäis sidrunimahla. Vala segu spreipudelisse ja piserda aknale ning hõõru ajalehega kuivaks. Sama lahust võid kasutada ka peeglite puhastamiseks.

7. Soovid värskendada puitpõrandaid või täispuidust lakkimata mööblit? Ei ole probleemi! Ka siin saab sidrunist abi. Sega omavahel kokku võrdsetes kogustes lina- või kanepiõli ja sidrunihala ning töötle kuiva pehme lapiga pindasid. NB! Isesüttimisohtu tõttu ära viska õlist lappi prügikasti, vaid leota seda eelnevalt vees.

8. Teekannud ja vaasid, kuhu on kogunenud sete ning mida on võimatu puhastusvahenditega puhtaks saada, saavad tänu sidrunile siiski puhtaks! Vala anuma põhja 100 ml vett ja 100 ml sidrunit ning jäta lahus sinna pooleks päevaks. Mustus lahustub happelises vees ise ära ning sinule jääb vaid loputamise vaev.

9. Raskesti ligipääsetavate kohtade jaoks nagu põrandanurgad või vuugivahed sega booripulbrist ja sidrunimahlast kokku kreemja konsistentsiga pasta. Puhastamiseks kasuta hambaharja

10. Pooleks lõigatud sidrunit võid kasutada nõudepesemisel nõudepesuvahendi asemel. Lisa soodat ja hõõru sidruniga musti nõusid. Tulemuseks on säravad ja 100% keemiavabad nõud.

Allikas: Manonamai.lt