Millele enne valamukapi valikut mõelda?

Asukoht: leia valamukapile koht, kus see kõige vähem liikumist takistaks. Samuti mõtle läbi, kas visuaalselt kõige sobivama asukoha juurde on võimalik torustikku üldse vedada. Arvesta ka kapiustega, mis lahti hakkavad käima.

Materjal: niiskes keskkonnas tasub eelistada vastupidavaid ja kestvaid materjale. Eriti oluline on see tööpinna puhul ning heaks valikuks on näiteks kivist tööpinnad. Niiskesse ruumi sobib hästi ka puit — juhul kui selle eest hoolt kanda ja mitte puitu pikaks vee alla ligunema jätta, ei juhtu puiduga midagi. Sama laminaadiga — niikaua, kui puit on kenasti niiskuse eest suletud ja vannitoas korda peetakse, võivad ka lamineeritud pinnad aastakümneid ilusad püsida.

Värv: vannitoa disainimist võib alustada küll plaatidest, kuid spetsialistid soovitavad algust teha hoopis valamukapi valimisega. Kui oled ägeda kapi ja tööpinna tooni paika saanud, siis hoopis lihtsam on selle juurde leida sobivaid (ja sobivas hinnaklassis) seina- ja põrandaplaate. Vastupidi toimetades võib olukord palju keerulisemaks kujuneda.

Suurus: kapi mõõdud peaksid olema proportsioonis ruumiga. Hiiglaslik kapp tillukeses vannitoas (ja vastupidi) ei anna kuigi harmoonilist tulemust. Arvesta, et lisaks kapile peaksid sa ka ise ruumi ära mahtuma ning seda võiks olla mugav koristada. Valamukapi kõrguseks arvesta ca 80-90 cm sõltuvalt kasutajate pikkusest.

Stiil: võrdselt hästi võib mõjuda nii stiilne eritellimusmööbel kui ka uue elu saanud vana kummut, mis on valamukapiks muudetud. Valiku tegemisel on kõige lihtsam lähtuda ülejäänud tubade stiilist või maja vanusest. Samas on vannituba täiesti eraldiseisev ruum ja oma maailm, kus me just tervet päeva ei veeda ning kus võibki pisut mängulisemalt ja julgemalt sisekujundusideid lendu lasta.

Ammuta inspiratsiooni galeriist: