Oleme järjest enam ümber mõtestamas kogu oma elu ja sellega koos ka ümbritsevat keskkonda. Kodusest interjöörist rääkides seisneb viimane eelkõige tõdemuses, et kodu sisustades saab ja peakski lisaks silmailule rõhuma ka teistele aspektidele. Olulisim on, kuidas end kodus tunneme ja kuidas on eluruumid, sealhulgas magamistuba, sätitud iseenda vajadustest lähtuvalt.

TUMEDAD JA KÜLLUSLIKUD VÄRVID

Disainerite sõnul võime eesoleval aastal näha populaarseimatena pehmeid ja soojasid, silmale rahulikke toone, mis on saanud inspiratsiooni loodusest. On ammuseks tõeks, et liiga eredad toonid mõjuvad meeltele ärritavalt ja seega peaks neid eriti magamistoa interjööris olema minimaalselt.

Hubasust ja omapära saab ruumile lisada näiteks üksikute tumedate detailidega. 2022. aasta magamistoa juurde käivad mustad, tumepruunid, sügavsinised või -rohelised aktsentelemendid, millega on suuri kulutusi tegemata lihtne veidi luksuslikku hõngu lisada.

Eriliselt suurt võidukäiku on tegemas smaragdroheline, mille veebipood Etsy nimetas möödunud aasta lõpul ametlikult 2022. aasta värvitooniks. Smaragdroheline on särtsakas, olles samas põhivärvist siiski tumedam ja vaoshoitum. Lisaks on roheline ka tasakaalu ja harmoonia värv, sobides suurepäraselt magamistuppa. Smaragdroheliseks võib võõbata näiteks seina, kuid seda võib aktsentvärvina tuua magamistuppa ka voodi- ja padjakatete, kardinate või muude dekoratiivelementidega.

2022 sisustussuunad magamistoas

MAALÄHEDUS

Glamuurne sisekujundus on sel aastal vähemalt magamistoast mõneks ajaks taandumas, et teha ruumi lihtsamatele, looduslikumatele materjalidele ja värvitoonidele. Magamistoa kujundamisel võiks mõtetes rännata näiteks Prantsusmaale Provence’i. Valged sisustuselemendid, värvitud puitpinnad ja lavendlipõldude tooni aktsendid – prantsuse spontaansus ühes õdususega on alati kindla peale minek, luues magamistuppa ideaalselt rahustava õhkkonna. Inglise stiili austajad saavad soojust lisada pruunide, kollaste ja punaste toonidega. Seades kokku erinevad tekstuurid (kehtib ka voodipesu ja muude tekstiilide kohta, sest lisaks puuvillale võib kasutada näiteks lina, siidi või miks mitte ka villa), on tulemus taas soe ja hubane.

2022 sisustussuunad magamistoas

PANORAAMVAADE VOODIST LAHKUMATA

Lisaks loodusest ammutatud inspiratsioonile värvikombinatsioonides, naturaalsetes tekstiilides või mustrites, on 2022. aasta märksõnaks ka suurem ja otsesem kontakt akna taga paikneva (loodus)keskkonna enesega. Taas on ilma tegemas suured aknapinnad ning seda mitte vaid harjumuspärastes ruumides, nagu elutuba ja köök, vaid ka vanni- ja magamistubades. Kaunis panoraam rahustab ja annab magamistoale enneolematu ilme. Lisaks jõuab päevasel ajal niimoodi ruumi ka rohkem päikesevalgust, mida olenevalt aastaajast meie kliimavöötmes pigem napib.

Allikas: House Beautiful