Kattemadaratsid hoiavad hügieeni

Madratsit võiks võimaluse korral paar korda aastas ümber keerata, et kulumine ja surve ühtlaselt jaotuksid. Pikemaks ajaks kodust lahkudes võiks voodi voodipesust tühjaks teha, et madrats saaks hingata. Tavapärase koristamise käigus võib madratsit tolmuimejaga puhastada.

Kattemadrats muudab voodi ergonoomilisemaks ja mugavamaks, ent sellel on ka hügieeni seisukohalt oluline tähtsus. Kattemadratsite katted on sageli eemaldatavad ja pesumasinas pestavad. Ka kvaliteetsemad paksud madratsid on eemaldatava kattega. Katete pesemisel tuleb järgida konkreetse toote hooldusjuhendit, et vältida katte kokkutõmbumist.

Padjad ja tekid

Kvaliteetsete patjade tootjad soovitavad patju pesta iga kolme-nelja kuu tagant. Pestes peaks järgima padja hooldusjuhendit, et mitte seda näiteks liiga kuumas vees pestes ära rikkuda. Kui padi pole pestav, siis võiks kindlasti kasutusele võtta eemaldatavad padjakatted, mis ei lase mustusel ja tolmulestadel padja sisse tungida. Pärast pesu peavad padjad korralikult kuivama ning seejärel võiks neid algse vormi taastamiseks korralikult soputada.

Samasugust hooldust vajavad ka tekid. Kuna inimese kehast eritub öösel kehavedelikke ning surnud naharakke, siis on loomulik, et ka tekki võiks aeg-ajalt pesta. Magamistoa koristamise käigus võiks tekki kloppida või aknale tuulduma jätta. Tekke pestakse üks-kaks korda aastas.

Samuti võiks meeles pidada vanarahva tarkust külmal talvepäeval tekid-padjad õue viia. Väga külmad temperatuurid hävitavad tolmulestasid ja tagavad värske lõhna.

Allikas: Softrend