Paljud seisavad enne pühi dilemma ees, kas tuua koju kuusk või nulg. Kuuske tasub eelistada juhul, kui toas leviv kuuselõhn on oluline. Pehmemate okastega nulg on hea lahendus aga siis, kui sulle ei meeldi põrandalt okkaid koristada.

Kui aga kõik õigesti teha, püsivad mõlemad mitu nädalat ilusad ja värsked.

Meeles tasub pidada järgmist:

  • Jõulupuu ei talu väga järske temperatuurimuutusi. Anna jõulupuule enne tuppa toomist aega kas koridoris või garaažis mõned tunnid üles sulada. Praegune sulailm on kuuse kojutoomiseks ideaalne. Kui aga lähed kuuse järgi pakaselise ilmaga, siis lase kuusel enne tuppatoomist pisut soojemas garaažis või trepikojas kuni ööpäev harjuda.

  • Leia kuusele hea koht - kindlasti ei tohiks see asuda radiaatori või mõne küttekolde läheduses, kuna kuum ja kuiv õhk panevad okkad ruttu maha varisema.

  • Enne jõulupuu ülespanekut sae tüve 3-5 cm lühemaks, et puu saaks korralikult vett kätte. Kindlasti lõika tüvest maha ümar, mitte V-kujuline ketas.

  • Esimestel päevadel on kuusk väga janune ja võib ära tarbida isegi liitri vett. Seega ära unusta oma uut sõbrakest korralikult kasta! Sellest punktist lähtuvalt on tark valida selline kuusejalg, mis mahutab ära piisava koguse vett.

  • Esimest korda täida kuusealus sooja veega (40-50°), hiljem kasta jõulupuud toasooja veega.

  • Et kuusk kauem värske püsiks, võid kuuseveele lisada Substrali toitelahust. Mõned kiidavad oma kogemusest ka lahustuvat aspiriini. Igasuguste lisaainetega tasub ettevaatlik olla siis, kui peres on lemmikloom, kes võib kuusevett limpsimas käia.

  • Kui toas on põrandaküte, tasub puule piserdada ka vett. Kuusk ja nulg mõlemad saavad vett kätte ka okaste kaudu. NB! Ettevaatust elektriliste valguskettide ja muude kaunistustega - kui need ei ole vähemalt IP44 märgisega ja on mõeldud vaid toas kasutamiseks, siis tasub veega piserdamine ära jätta.