Kogu maailm on liikumas loodustsäästvama mõtteviisi suunas ning seetõttu on ka 2021. aasta jõulutrendide keskseteks märksõnadeks taaskasutus ja looduslähedus.

Nostalgilised ehted

Igal aastal toovad jõulutrendid uued värvid — kord on moes kuldne, kord sinine, kord punane. Sel aastal ei ole mõtet selliste peensustega pead vaevata, sest moes on hoopis vanad ja nostalgilised jõuluehted. Mõeldes nendele tuhandetele merekonteineritäitele jõulukaunistustele, mida igal aastal maailma eri otstesse transporditakse, on see igati tervitatav idee. Milleks raisata ressursse asjade peale, mida saab tegelikult aastaid järjest kasutada? Niisiis lase käiku olemasolevad varud, avasta emade- ja vanaemade aardelaekaid ning otsi nostalgilisi pärleid oksjoniportaalidest, Facebooki ostu-müügi gruppides ja kirbukatel. Miks mitte anda vanale asjale uus elu?

Maalähedased kaunistused

Kui vintage ning kuld ja kard tundub liiga edev ning eelistad kodu tagasihoidlikumalt kaunistada, võib šnitti võtta teisest suuremast trendist, milleks on põhjamaine maalähedus. Skandinaavialikest maakodudest inspireeritud ajatu stiil kombineerib maalähedasi ja heledaid toone ning looduslikke materjale. Rõhk on küünaldel ja kuuseokstel, mis on juba ise nii ilusad, et erilist kaunistamist ei vajagi.

Taaskasutatud materjalid

Üheks peamiseks suunaks on taaskasutatud materjalide kasutamine. Paki kingid vanapaberisse ning ehi ka kuusk loodussõbralikult. Näiteks on selle aasta suureks trendiks taaskasutatud paberist kuuseehted.

Isetehtud kaunistused

Pane fantaasia tööle ja tee jõulukaunistused ise! Olgu siis materjalideks loodusest korjatud käbid, kuuseoksad või vanad head paberist tehtud lumehelbed.

Kõrred kuuseokste asemel

Kuigi kõrrelisi seostatakse rohkem suviste meeleoludega, siis nüüd on nad koha leidnud nad ka talvises interjööris. Pärjad, vaasi sätitud kimbud või lausa jõulupuu mõõtu kompositsioonid on uus ja tervitatav trend!