Konkursile laekus üks rõõmus ja värviline magamistuba, mis asub pere ehitatud nõukogudeaegses eramus. Magamistoa kujundanud Tiina hindab kvaliteetseid ja naturaalseid materjale, mis kestavad põlvest põlve. Lemmikuks on puit ja vineer. “Kahjuks puudus nõukogude ajal valik ja tuli kasutada seda vähest, mis saada oli. Kvaliteetki jättis soovida,” lisab ta.

Värvide valikul on lähtutud sisetundest. Ruumist leiab nii roosat kui punast. Hiljem olen Tiina lugenud, et feng shui järgi olevat roosa rahustava toimega ning sobiv värv magamistuppa.

Mööbel ja aksessuaarid on esindatud tsaariajast kuni 1980ndateni. Antiik on jõudnud koju tasapisi ja emotsionaalsete ostudena. Peres hinnatakse ajatut ja jätkusuutlikku eluviisi ning tõenäoliselt osadel esemetel on juba käimas mitmes ring. Seinad on saanud kunsti täis ja seda ka selleks, et varjata ehitusaegseid defekte. Kunst laeb positiivselt õhtul enne uinumist ning silmi avades on seda jälle rõõm näha.

Unikaalsust ning hinge lisavad ema kootud gobeläänid voodil ja seinal, pleed diivanil ning väiksemad põrandavaibad, mis on saanud alguse kodusest lambakasvatusest. Eriti oluliseks peab Tiina esivanemate emotsionaalset pärandit. Põlvest põlve edasi antud käsitööesemed on jätkusuutlikud ja ajatu disainiga. Linikud ja padjad on valdavalt enda meisterdanud. Need on valminud taaskasutusmaterjalist, tekstiilijääkidest ja muudest esemetest ümbertehtuna. Sealhulgas on ka sõjaeelse vabariigi aega jäävat vastupidavat linast ja puuvillast materjali ja veidi ka käsitööd.

Konkursi tingimused

  • Saada konkursile 3-7 pilti oma magamistoast aadressile moodnekodu@delfi.ee. Kindlasti kirjelda ka mõne lausega, mida oled oma magamistoa kujundamisel silmas pidanud ja mida selle ruumi juures kõige rohkem hindad. Ära unusta piltidele ja kirjeldusele lisada oma kontaktandmeid.
  • Fotosid sai saata kuni 28. novembrini 2021. Pilte võid saata ka juba varem, sest konkursile kvalifitseeruvaid magamistube avaldame moodnekodu.ee veebis enne rahvahääletust.
  • 2-7 detsembril toimub moodnekodu.ee veebis rahvahääletus, kus lugejad saavad oma lemmiku magamistoa poolt hääletada. Kolme enim hääli saanud elutoa seast teeb valiku zürii.
  • Võitja kuulutame välja 10. detsembril 2021.
  • NB! Pildistatav ruum peab olema puhas ja korralik ning fotode suurus vähemalt 1MB. Toimetus jätab endale õiguse ebasobivaid ja madala kvaliteediga pilte mitte avaldada. Toimetusel on õigus pilte konkursiga seotud lugude juures kasutada nii Moodne Kodu paberväljaandes kui ka veebis.

Auhinnaks on Eestis toodetud kontinentaalvoodi Rave Mööblilt — 160 cm laiuse voodikomplekti juurde kuulub kaks lippidega alusraami, 5-tsoonilne Pocket vedrustusega madrats, HR42 porolooniga kattemadrats ja voodipeats HBXI 200. Voodi väärtus on 1500 eurot ning meelepärase kanga saab võitja ise valida!


Auhinna välja pannud Rave Mööbel on alates 1992. aastast pehmet mööblit, voodeid ja madratseid tootev Eesti ettevõte. Läänemaa looduskaunites kohtades tootev väikeettevõte valmistab praktiliselt käsitööna üle mitme tuhande diivani, tugitooli, diivanvoodi, nurgadiivani ning voodi ja madratsi kuus. Rave Mööbel väärtustab oma toodete puhul ajatut disaini ja kõrget kvaliteeti, mis tagavad mööbli nauditavuse paljudeks aastateks.