Tehnoloogia areng on teinud viimase paari aastaga suure hüppe ning viinud keraamika uuele tasemele. Vaatame lähemalt, millised on hetke värskeimad trendisuunad!

Veel rohkem värve

Värv on võimas ja lisab iseloomu igale interjöörile. Uus tehnoloogia võimaldab tänapäeval ka kõige keerulisemate värvitoonide tootmist, tänu millele näeme uutes plaadikollektsioonides aina rohkem värve. Sel aastal on tulnud palju juurde helesiniseid, pastelseid ja maavärvi toone, mis tekitavad mõnusa heaolutunde.

Foto: Keope Elements Design


Foto: Porcelaingres Stardust

Foto: Keope E.D PAINT /Cotto

Marmorit ja looduskivi uued sordid

Suureks inspiratsiooniks on endiselt looduskivi ning klassikaline ja ajatu marmori imitatsioon. Nüüd on suunaks veelgi erilisemad sordid ning jõulisemad värvid. Läikivad pinnad, disainide graafiline täiuslikkus ja julged mustrid. Enim nõutud on erinevad oonüksi toonid ning elegantne sametroheline toon.

Foto: Energieker Eternal Blue

Lisaks marmorile koguvad populaarsust kõrgklassi kiviimitatsioonid ja seda eriti suurtes formaatides, kus kohtuvad elegantsus ja praktilisus, mida seni ei olnud võimalik nii tõetruult järgi teha. Näiteks ehtne milaanolik Ceppo di Gre, mida kasutati Milano palazzodes terves Lombardia piirkonnas nii sisematerjalina kui ka fassaadina.

Foto: Leonardo Attitude — uue tootmistehnoloogiaga keraamiline plaat

Tapeet või puit?

Looduse teematika jätkub hoogsalt ka sel aastal ja ilmselt ka järgmistel. Tänapäeva plaadid imiteerivad ülirealistlikult erinevaid tapeedi- ning puidumustreid, tekstuure ja toone. Puidudisainiga keraamilised plaadid on ka praktilises mõtes hea alternatiiv kohtades, kus päris puidu kasutamine ei ole kõige sobilikum.

Fotod 2x: FAP Roots, FAP Murals

Innovatilised lahendused

Mõned tootjad mitte ei käi trendidega kaasas, vaid hoopis loovad neid, olles teerajajaks teistele ning avastades järjest uusi tehnoloogiaid ja mängulisi võimalusi. Mutina üllatas messil enneolematute võimalustega, mida üks lihtne keraamiline plaat pakkuda suudab — 3D lahendused nurkadele, plaatidest vaheseinad ja puidust põrandad.

Foto: Mutina tekstuursed seinaplaadid ja puidust plaat põrandale.

Foto: Mutina uudsed 3D plaadid võimaldavad plaatide sujuvat üleminekut ka kõige keerukamates nurkades.

Allikas: Cersaie Bologna 2021, interstudio.ee