1. Kirjutuslaud

Pisike töönurk magamistoas näeb kahtlemata väga lahe välja, kuid kindlasti ei ole kuhjunud tööülesanded ja saatmata meilid õhtul viimane ja hommikul esimene asi, millele mõelda tahaksime. Kvaliteetseks uneks on end palju lihtsam ette valmistada, kui saame end ruumis tõepoolest muust maailmast välja lülitada ja fokusseerida mõtted unelainele.

Nipp: leia kodukontori jaoks nurgake elutoas või mõnes muus ruumis. Soovi korral saad selle eraldada muust ruumist kardinaga. Kui ruumi on vähe, vali hoopis söögituppa mugav ja multifunktsionaalne laud, mida on lihtne vajadusel kontoritööks ümber kohandada.

2. Oma aja ära elanud padjad

Armsaks saanud patju on teinekord kahju ära visata, isegi kui need on kaotanud oma vormi ja ei toeta enam magamise ajal kaela. Tegelikult tuleks padi välja vahetada keskmiselt 18 kuu tagant, sest pikalt kasutuses olev peaalune võib olla tulvil mitmesugustest haigusetekitajatest ja allergeenidest (hallitus, surnud naharakud, tolmulestad jne). Seda, kas padi on „otsa saanud“ saab testida kui voldid padja pooleks ja vaatad, kas see võtab uuesti õige vormi või ei. Kui ei, siis on käes aeg uus padi muretseda.

Nipp: Ei ole olemas kõigile sobivat ja head patja. Padi peab sobima kehakuju ja isegi magamisasendiga. Selle kohta, kuidas valida enda jaoks ideaalset patja, loe lähemalt SIIT.

3. Raamatud, mida sa ei loe

Raamatud, mis on juba läbi loetud, või ootavad kuude kaupa tolmukorra all lugemist, milleni sa ajanappuse tõttu mitte kuidagi ei jõua, ei peaks kaunistama sinu rahu-oaasi. Täitmata kohustused ja süütunnet tekitavad elemendid häirivad lõõgastunud seisundisse jõudmist.

Nipp: Paiguta raamatud kinnisesse riiulisse või öökapisahtlisse. Seal ei kogu nad tolmu ja mustust ning on alati käepärast.

4. Segadus

Nii nagu ka raamatud, mida sa parasjagu ei loe, võiksid koha leida kapis ka muud magamistoa vaateväljas vedelevad asjad. Magamistuba olgu lihtne ja puhas ning täidetud vaid läbi mõeldud asjadega. Üleliigne voodipesu, pesemata riided, paberihunnikud ja muu kila-kola põhjustab vaid stressi ja viib mõtted taas tegemata töödele.

Nipp: Kui magamistoas valitseb ruumipuudus, vali voodi, mis on varustatud mahukate voodikastidega. Kui garderoob juhtub olema mõnes muus ruumis ja seetõttu kipub ka magamistuppa riideid kuhjuma, investeeri riidekirstu, mis võib lisaks praktilisele poolele ruumi ka visuaalselt värskendada.

5. Televiisor

Põhjuseid, miks televiisor oma magamistoast välja saada on lõputult. Teadlaste sõnul häirib enne magamaminekut televiisori vaatamine meie unetsüklit, rikub peresuhteid ja põhjustab stressi. Magamamineku eelne aeg on ideaalne hetk mõtete korrastamiseks ja väikeseks mõtiskluseks selle üle, mis läks päeva jooksul hästi ja mida saab paremini teha.

Nipp: Hoia telekas elutoas ning väldi harjumust teleka taga uinuda. Tegelikult on veel palju muidki toredaid tegevusi, millega magamaminekuni aega sisustada. Näiteks loe mõnda head raamatut, mis voodi ees juba kuid lugemist ootab.

6. Lemmikloomad voodis

Kuigi kõrva ääres nurruv kiisu võib olla maailma parim uinutaja, on teadlased veendunud, et lemmikloomad magamistoas ei aita kvaliteetsele unele kuidagi kaasa. Kassid on näiteks ööloomad, kes veedavad suurema osa päevast magades. Öösel erksatest kassidest võivad seega saada tahtmatud äratajad. Mis puutub koertesse, siis paljud kasvatajad usuvad, et koera voodisse laskmine rikub karjasuhteid seab kahtluse alla peremehe kui karjajuhi rolli, mis omakorda toob kaasa koerte käitumisprobleeme.

Nipp: Lõppude lõpuks on kõik individuaalne. Kui tunned, et lemmikud aitavad sul uinuda ja ei riku sinu öörahu, on kõik kõige paremas korras. Kui aga ärkad öösiti mänguhoos kassi näugumise peale või avastad, et koer puksib sind voodist põrandale, harjuta oma lemmikuid vaid neile kuuluvas pesas magama ja ka seda ideaalis teises ruumis.

7. Riided, mida sa ei kanna

Mida vähem asju on magamistoas, seda parem. Segadus raskendab keskendumist, lõõgastumist ja uinumist. Kui suur osa sinu magamistoast on märkamatult muutunud garderoobiks, peaksid ehk mõtlema pisikese kergseinaga eraldatud walk-in garderoobi peale, kuhu asjad juba strateegiliselt paika seada.

Nipp: anneta ära riided mida sa ei kanna ja naudi paremini organiseeritud riidekappi või garderoobi!