Toomegi järgnevalt välja mõned nõuanded, kuidas muuta kodu enda lemmikuks puhkusesihtkohaks. Nende järgi talitades ei ole sul koduse nädalavahetuse vastu kunagi mitte vähematki ning tunned end seal niisama lõõgastunult kui puhkusereisil – olgu elu parasjagu tõepoolest nii pingeline kui tahes.

Raja koju massaaživanniga koduspaa

Sageli arvatakse, et koduspaa rajamine eeldab suuremat sorti ümberehitust. Mitte alati. Tegelikkuses piisab massaaživannistki, et muuta oma vannituba mõnusaks lõõgastusoaasiks.

Teame ju kõik, et mistahes vanniskäik on kehale suures plaanis hea – viib keha kaaluta olekusse ja eemaldab gravitatsioonijõust tekkiva surve. See leevendab pingeid näiteks lülisambas, liigestes, lihastes, kudedes, fastsiates ja mujal ning võimaldab kehal efektiivselt lõdvestuda.

Siiski on ka vannil ja vannil vahe. Võib öelda, et massaaživann on justkui vannide kuninganna. Kuigi teinekord kiputakse massaaživanni segamini ajama mullivanniga – lõõgastust pakuvad ju need mõlemad –, on massaaživannil mulllivanni ees mitmeid eeliseid. Nimelt on selle veedüüsid sätitud kasutaja järgi ja täpselt nendele piirkondadele, kuhu vaja. See omakorda võimendab eelmainitud efekte mitmekordselt, muutes vanniskäigu palju tulemuslikumaks ja elamuslikumaks.
Hüdromassaaž ei olegi niiviisi mitte ainult mõnus lõõgastus, vaid samal ajal ravib see nii füüsist kui ka vaimu – leevendab stressi, lõdvestab lihaspingeid, parandab vereringet, aga annab ka parema une. Kõike seda, mis pärast väsitavat töönädalat vaja.

Õnneks ei näita massaaživannide areng ka mingeid peatumismärke. Vastupidi, kogu aeg tekib üha uusi tehnoloogiaid ning protseduurid saavad täiustust. Uusimad lahendused pikaaegse, rohkem kui 25-aastase kogemusega vannitootja Aquatori vannide hüdromassaažisüsteemides on nn akupressuurmassaažid, kus paari suurema düüsi asemel on vannis palju väiksemaid düüse. Suur hulk veejugasid tabab kehal punkte, mida mõjutatakse klassikalise nõel- või akupressuurmassaažiga. Eesmärgiks jällegi tõhusam ja veel lõõgastavam tulemus.

Kes tahab end ühtaegu kosutada mõne koduse hoolitsusega – nagu spaas kombeks –, siis proovimist tasub nahahooldussüsteem KOLLER MILK O2., mis niisutab nahka, käivitab kollageeni tootmise, vähendab kortsude teket ja aitab leevendada nahaärritusi. Seda kõike tänu pisikestele hapnikurikastele mikromullidele, mis tungivad läbi nahapooride. Kuidas süsteem töötab? Lihtne – spetsiaalse kõrgsurvepumba ja piimaefekti tekitava generaatori abil suurendatakse puhta vee hapnikusisaldust ilma ühegi lisandita. See viib koduse spaatamise hoopis uuele tasemele! Kusjuures piisab 20-minutisest vannitsüklist hapnikuga rikastatud vannis, et näha esmaseid tulemusi.

Uudista massaaživanne ja selle uusimaid lahendusi aquator.ee kodulehel.

Ehita saun

Kes tahab siiski võtta koduspaast maksimumi, ei jäta seda muidugimõista saunata. On ju saun suurepärane lõõgastus nii pärast sportimist, füüsilist tööd kui ka väsitavat tööpäeva. Meie kliimas on see koht, kus talvel kontidest külma välja ajada ja sügisel oma meeltest rõskust tõrjuda. Nagu vanarahvas teadis rääkida, on saun ka saja haiguse tohter ning hea füüsilise ja vaimse enesetunde allikas.

Ei maksa sugugi arvata, justkui oleks saun ainult eramajade luksus. Meie oma pikaaegne saunatootja Saunamaailm kinnitab, et linnakorteritesse tehakse saunu täpselt sama aktiivselt ja edukalt nagu eramajadesse ning ehitada saab kõiki teadaolevaid saunatüüpe: Soome sauna, leilisauna, arusauna või infrapunasauna.

Kust siis alustada? Kõigepealt peaks sauna ehitamiseks valima sobiva koha. Selleks võib olla nii vannituba, väike koridor või ka näiteks garderoobituba. Kõige paremini sobib selleks siiski esimene, sest seal on kõik eeldused kohe olemas – märg ruum ja pesemisvõimalus. Läbi tuleks mõelda ka kulutused. Kõige töömahukam ja kallim on ehitada aurusauna. Elektrikerisega sauna planeerimisel on tihtilugu takistuseks piisava elektrivõimsuse puudumine. Tunduvalt odavam ja planeeringus lihtsam on ehitada-paigaldada infrapunasauna. Saunamaailm soovitab mõelda ka võimalusele ehitada endale nn kolm-ühes-saun ehk aurune leilisaun koos infrapuna võimalusega. Nii saab endale igal korral ise sobiva režiimi valida.

Muidugi on korterisse sobiva minisauna ehitus päris keeruline ning nõuab üsna sügavaid tehnilisi teadmisi ja oskusi ning ohutus- ja kasutusreeglite järgimist. Arvestama peab nii elektrivõrguga, niiske ruumiga, ventilatsioonitüübiga ning loomulikult ka praktilisuse ja mugavusega. Vähem oluline pole disaingi. See, kui korterisse ehitatakse saun lihtsalt sellepärast, et seal oleks saun – piisavalt planeerimata ja kiirustades –, võib lõppeda olukorraga, kus korteris tekitatakse juurde lihtsalt uus panipaik, kus asju hoida. Saagu siis põhjuseks kasutamise ebamugavus, ebapiisav ventilatsioonilahendus või kehva mõjuga kuumusallikas.

Selleks et nii ei juhtuks, tasub appi võtta spetsialistid. Rohkem kui 20-aastase kogemusega Saunamaailma ehitusmeeskond on oma klientidele abiks nii sobiva lahenduse leidmisel kui ka idee elluviimisel alates projekteerimisest teostuseni välja.

Uuri lähemalt saunamaailm.ee.

Too mugavust kott-toolidega

Mööda ei saa vaadata sellestki, kuhu end pärast vee- ja saunarõõmude nautimist külili visata. Juhul kui oled valinud koju pehmemat sorti diivani, võib muidugi sealgi endale mõnusa pesa valmis seada. Paraku ei ole aga diivanit niisama lihtne endaga kaasa vedada, kui tahaksid seekord vahelduse mõttes lõõgastuda hoopis terrassil raamatut lugedes, sealsamas koduspaas teed juues või sauna eesruumis logeledes. Selleks passib aga hästi just kott-tool, mis on valmis sinu ja sinu tujudega rändama kuhu iganes.

Muidugi on ka kott-toolil ja kott-toolil vahe. Täiesti klass omaette on Eestis uuenduslik pehme poroloontäitega kott-tool Om 110. Sinna vajudes on sõna otseses mõttes tunne, nagu hüppaksid pehmusesse – kuna kott kohandub keha kujuga, ei olegi end sealt enam niisama lihtne püsti vedada. Aga kes pärast väsitavat nädalat või kosutavat sauna seda tahakski? Heaks boonuseks on seegi, et oskuslikul kombineerimisel mõjub kott-tool ka väga efektse sisustuselemendina.

Uudista seda Eestis uuenduslikku kott-tooli lähemalt Pusku Pusku kodulehel puskupusku.ee.

Ära unusta elavat tuld

Ümbritseval keskkonnal on meie mõtete ja emotsioonide üle hoopis suurem kontroll, kui oskame arvata. Ka selle üle, kas ja kuidas suudame kodus lõpuni lõõgastuda. Sul võib olla kõige moodsam tehnika ja viimase peal mööbel, aga kui sinu kodul pole samal ajal hinge sees, on üldpilt ikkagi kaunis kõle ja elutu. Kuidas aga tuua koju seda müstilist midagit, mida ei oskagi sõnadega edasi anda? Üks, mis loob justkui iseenesest selle sõnulseletamatu koduse soojuse ja hubasuse, on kahtlemata elav tuli.

Tulest kiirguv soojus ning toa seintel kaunilt tantsisklev valgus aktiveerivad kõik meie tajud. Elavat tuld vaadates anname enese teadmata tuleroaks kõik lõpuni mõtlemata mõtted, korrastamata tunded ja päeva jooksul peetud võistlused. Nii oleme hoopis avatumad ka uutele ideedele ja loomingulisusele. Tulle vaatamist ongi teinekord võrreldud sõna otseses mõttes lahtiste silmadega mediatsiooniga.

Kuidas tuua aga see maagia koju, kus pole korstent ja kuhu päris kaminat niisiis ehitada ei saakski? Tegelikult on elava tule tuppasaamiseks olemas päris lihtne lahendus – biokamin. Ei mingeid korstnaid, küttepuude varumist ega tuha väljaviimist. Biokaminad kasutavad kütusena bioetanooli, mis põleb väga puhtalt ning eraldab õhku ainult süsihappegaasi ja veeauru nagu küünlatuli.

Sõltuvalt vajadusest ja ruumide disainist saab biokamina paigutada diivanilauale, elutoa seinale või hoopis magamistuppa televiisori asemele. Miks mitte ka toa keskele või kasutada seda hoopis köögi ja elutoa mõttelise eraldajana. Valikut on palju ja igasse kodusse – minimalistlikust disainist modernsemate mudelite või klassikalisema joonega biokaminateni välja. Eriti efektse ja luksusliku tulemuse annab biopõleti tasapinna sisse paigutamine. Tänu erinevas mõõdus põletitele on isegi olemasolevast, kuid kasutuseta seisvsast kaminast võimalik biokamin teha. Veel enam – biokaminaid võib paigaldada ka õue terrassile.

Uuri biokaminate kohta lähemalt elavtuli.ee.

Jaga
Kommentaarid