2016. aastal projekteeris ja kujundas Montreali arhitektuuristuudio La Firme maakodu, mis asub Montreali lähedal Saint-Placide’is Kahe mäe järve kaldal.

Vanast küünist sai hubane maakodu

Mure — üleujutused

Projekti juures oli üks oluline nõudmine. Nimelt esinevad selles piirkonnas kevaditi üleujutused, mille eest tuleb elamuid kaitsta. Ettevõte lubas, et maja struktuur ja betoontoed tehakse piisavalt kõrged — peaaegu 30 sentimeetrit kõrgemad kui siiani mõõdetud kevadise üleujutusega kaasnenud kõrgeim veetase. Arukas ettevaatusabinõu, kuna just see elamu oli üks väheseid, mis pääses aegade kõige hullemast üleujutusest 2017. aastal.

Vanast küünist sai hubane maakodu

Moodsa välimusega, arhailise iseloomuga

See on moodsa välimusega õdus maakodu, kus on tabatud just õiget hõngu. Vanast lagunevast küünist sai hubane maamaja perele, kelle jaoks oli väga oluline säilitada võimalikult palju algupärast.

Selleks hindasid La Firme’i arhitektid kõigepealt vana maja struktuuri ning nummerdasid ja sildistasid iga osa, et neid hiljem uues disainis kasutada. Seejärel võeti maha vana fassaad, et ehitada kandesüsteemile uus maja, millele planeeriti kahe korruse jaoks kõrge, lausa üheksameetrine, lagi ja suured aknad.

Vanast küünist sai hubane maakodu

Sisenejale avaneb kõigepealt avar esimene korrus, kus asuvad köök, söögituba ja elutuba. Ruumidele annab avaruse kõrge lagi, mida toetavad vana küüni puittalad. Valgeks lubjatud seinad moodustavad rahuliku tausta tumedale rustikaalsele puidule ja minimalistlikule mööblile. Ülemisel korrusel külgnevad magamistoad mõnusa katusealusega, kust avaneb läbi maast laeni akende lai vaade ümbrusele.

Vanast küünist sai hubane maakodu

Mõnus lahedus

Terrassi katab osaliselt katuse pikendus ja mõlemale terrassi küljele on ehitatud sein, et pakkuda rohkem privaatsust. Esteetiline ja praktiline nurk kahe katuse vahel, suured aknad mõlemal korrusel ja muidugi betoonpõrandasse paigaldatud põrandküte.

Vanast küünist sai hubane maakodu
See on hoolega loodud kodu. Kestma. Vaata rohkem pilte galeriist.