1. Eksponeeri rohelust

Peta ära oma meeled ja leia toas koht kõigele, millest talvel puudust tunned — toataimedele, lilledele ja looduse värvidele. Rohelus seostub inimesele instinktiivselt turvatundega ja küllusliku toidulauaga. Kui meie silm seda ei märka, tõlgendab meie alateadvus seda kui ohumärki. Kui sa ei ole seda veel teinud, too julgelt koju erinevaid toataimi — on teaduslikult tõestatud, et toataimed leevendavad stressi, puhastavad õhku ja parandavad kütteperioodil tubast mikrokliimat. Põneva ja mõjusa tulemuse saad, kui eksponeerid taimi nii horisontaalselt kui ka vertikaalselt.

Toataimede näitamiseks on palju põnevamaid viise, kui ainult aknalaual ja potis. Kaunista omanäoliseid kompositsioone käbide või kivikestega ja ära unusta naturaalse puidu sooja puudutust!

2. Mustrite mõjuvõim

Taimemotiivid kodutekstiilidel ja tapeetidel aitavad samuti suveigatsust leevendada. Skandinaavialik valge on küll moodne ja laseb niigi vähesel valgusel kenasti mõjule pääseda, kuid kargele ja puhtale üldmuljele tekita elamisse tasakaaluks pisut värvikamaid laike.

Vali söögituppa näiteks lilleline tapeet ja toas on aastaringselt suvi!

3. Kootud pleedid ja diivanipadjad

Sügisesel ja talvisel ajal on sobiv sisustada interjöör veidi paksemate ja talvisemate materjalidega. Kui suvel loovad õrna ja õhulist meeleolu kerged ja langevad kangad ning õhukesed materjalid, siis praegu on maavillase kord.

Palmikutega kootud padjakatted, pleedid, karvased põrandavaibakesed ja lambanahad soojendavad talvel ihu ja hinge. Kui ilusate suveilmadega on patt diivanil vedeleda, siis pragusel aastaajal võib seda teha ilma suuremate süümepiinadeta. Kui oled ammu unistanud mõne huvitava raamatuga tutvust teha, siis kehvade ilmadega leiab ka hea põhjuse kirjandusse sukeldumiseks!

4. Elav tuli loob hubasust

Päikesevalgus ja hea tuju on sünonüümid. Kui sellega on lood kehvasti, dekoreeri kodu küünaldega — selleks ei pea sugugi jõuluaega ootama jääma. Võid üllatuda, kui palju hästi valitud küünlad ja küünlajalad elamisele hubasust juurde annavad. Sünteetilistele parafiinist küünaldele eelista naturaalsetest vahadest küünlaid, mis on tervislikumad ja ei “reosta” kodust õhku. Vali oma lemmiklõhnad ja naudi!

Õnnistatud on need, kes saavad külmal ja kõledal ajal kaminasse tule teha. Kui aga elad korteris ja kamina ehitamine on välistatud, võid leppida ka selle lihtsamate alternatiividega. Näiteks näeb väga armas ja hubane välja lihtne dekoratiivkamin, kuhu võid asetada küünlad.

5. Rõhk meeleoluvalgusel

Kõik me teame, et hea valgustus on just pimedal ajal ülioluline. Lisaks hädavajalikule üldvalgustusele võiks talvel mõelda ka seda tüüpi valgusallikatele, mille eesmärk on luua lihtsalt mõnusalt sumedat atmosfääri. Paiguta näiteks aknalaudadele mõni efektne ja pilkupüüdev valgusti või latern — ka sellega ei pea ootama jõuludeni.

Ära unusta ka majaesist — valgustatud õu loob koju jõudes sooja ja oodatud tunde!