Roheline, hall, sinine, purpur või oranž võib praegu veel paljudele üllatavalt mõjuda, kuid ilmselt mitte enam kauaks. Septembris Milanos toimunud Supersalone 2021 sisustusmessil ja linnas asunud näidisteruumides esitletud köögid peegeldavad seda, et inimesed on hakanud otsima uusi isikupäraseid lahendusi, on julgemad katsetama ning soovivad kasutada võimalikult häid tehnilisi lahendusi. Aga mitte ainult värvid ei ole muutuses: COVID-19 kriis on esitanud väljakutse ka köögile, mida soovitakse ühe enam kasutada osana kodukontorist. Samuti saab läbi omanäolise disaini ning kõiki esteetilisi ja praktilisi aspekte arvesse võttes luua köögist omaette kunstiteose, kus ükski nurk ega detail pole jäetud juhuse hooleks.

Mitmekülgselt funktsionaalne

Kinnisvara hinnad tõusevad, pinnad muutuvad väiksemaks ja üha enam luuakse insenertehnilisi lahendusi, kuidas näiteks köögisaart liikuva plaadi abil mõne sekundiga töölauaks muuta või köögi töötasapinna alt sahtlist kirjutuslaud välja võluda. Näeme, kuidas meid kõiki mõjutava pandeemia ajal on veelgi suurema hoo sisse saanud soov kööki lisaks einestamisele ja söögivalmistamisele muuks otstarbeks kasutada. Tulevikuköögile annavad lisaväärtuse lahendused, mis võimaldavad selle kerge vaevaga kodukontoriks ümber muuta. Kuigi enamasti on fookuses laud, mida erinevate nutikate lahenduste abil pikendada ja liigendada saab, pakutakse ka mööbli sisse „uputatud” pistikupesi ja ühendusi, töötasapinna alla või sisse paigutatud telefonilaadijaid, kõlareid jne. Teisisõnu – köök muutub kiiresti kodukontoriks ja vastupidi. Uusi tootedisaini lahendusi tuleb iga päevaga juurde.

Uhked ja julged metall-lahendused

Metall muutub järjest rohkem köögimööbli disaini osaks. Eri metall-lahendused ja seda just nähtavate disainielementides osas, on trend, mille ka Eesti tootjad peavad varem või hiljem oma tootenimistusse tooma. Praegu näeme vaid metallist käepidemeid, kuid ka riiulid ja näiteks metalli ja klaasi ühendamisena loodud kerged ja hästi hooldatavad uksed on tulevikus kindlasti tootevalikutesse lisandumas. Ka kullakarva detailide lisamine köögidisaini pole enam teab mis üllatus.

Lihtsasti hooldatavad tasapinnad, nutikad kraanid ja energiasääst

Köögi töötasapindade puhul liigutakse kivilahenduste suunas ka meil Eestis. Hinna ja kvaliteedi suhte tõttu eelistatakse kvartsist lahendusi, aga alati on olemas ka marmor. Kivipinnad teenivad tänu oma tugevusele omanikku pikki aastaid, olles samal ajal ka kergesti hooldatavad ja väga dekoratiivsed. Oma nägu ja väärtust säilitab ka puit: järjest rohkem lähevad hinda täispuidust erilahendused. Värvitud pindade ja uste puhul liigub trend sõrmejäljevabade värvilahenduste suunas, et kodus oleks kergem ja mugavam toimetada.

Lihtsad ja monoliitsed kraanid on asendunud erinevate käepäraste väljatõmmatavate sifoonidega, mis näevad välja esteetilised ning vähendavad võrreldes eelkäijatega oluliselt veekulu. Säästmine on mõistagi fookuses ka köögimasinate ja teiste elektroonikaseadmete puhul, millest induktsioonipliit on vaid üks paljudest näidetest. Seadmete A-klassi energiatarbimine on muutunud juba reegliks. Ühes nähtud köögis toimis ahjude, külmkappide ja muuga kenasti ka Alexa (Amazoni virtuaalassistent) ning ilmselt on ka need lahendused lähemal ajal laialdasse tarbimisse jõudmas.

Sarnaselt teiste ruumidega on ka köögi puhul oluline sobiv valgustus, mis vajalikul määral igasse nurka peab ulatuma. Selleks on järjest rohkem kasutusel erinevaid toone ja paigutust võimaldavad LED-valgustid, mille kasutajasõbralikkus ja mugavus väljendub nii kaugjuhitavates kui ka viipega aktiveeritavates lülitites.

Kõik eelnev nõuab mööblivalmistajatelt ajaga kaasas käimist ning varasemate oskuste ja kogemuste kombineerimist nüüdisaegsete nutilahendustega. Klientide teadlikkus kasvab ja köögidisainerid peavad arvestama uute trendidega rohkem kui kunagi varem. Vaatamata muutuvatele oludele on köögi põhifunktsioon jäänud samaks ja hea lahenduse saamiseks on pikaajaline köökidega töötamise kogemus kindlasti kasuks.

18 aastat kogemust

Köögi Konstruktor on ettevõte, kelle põhitegevuseks on kvaliteetse köögimööbli disainimine, müük ja paigaldus vastavalt kliendi individuaalsetele soovidele. Ettevõte lähtub põhimõttest, et köök peab olema kodu või ka äriruumide harmooniline ja funktsionaalne osa. Pakutavad lahendused valmivad koostöös kliendiga, kellel on reeglina võimalus pea iga detaili osas kaasa rääkida. Kõik Köögi Konstruktori valminud köögid on unikaalsed, sest valmistatakse alati eritellimusena.

Ligi 20 aastat köögimööblit disaininud ja müünud Köögi Konstruktori lahendused on nüüdisaegsed ja optimaalsed. Kliendi eelarve on ettevõtte pikaajalise kogemusega disainerite jaoks sama oluline kui valmiv köök: alati pakutakse lahendusi ja alternatiive, mis mööbliprojekti eelarvega vastavusse suudavad viia. Ettevõtet on läbi aastate tunnustatud eduka Eesti ettevõtte tiitli ja mitmete erinevate sertifikaatidega. Vaatamata mitmele läbielatud majanduskriisile on ettevõte alati suutnud täita võetud kohustused ja väärikalt püsima jäänud. Samuti on kliendid tööga rahule jäänud, tulles mõnikord ka kümneaastase vahe järel nende juurde tagasi.

Köögi Konstruktor avas uue salongi Tallinnas aadressil Sõpruse pst 29 ning ootab sinna kõiki huvilisi ja isikupärase köögimööbli soovijaid. Salongis olevad näidised annavad ettekujutuse enim kasutatud tehnilistest lahendustest, uuenevast tootevalikust ja materjalidest, sahtli- ja kapisisudest, käepidemetest ja valgustitest. Salongist ei lahku ükski soovija disaineri väärt nõuande ja tassi kosutava kohvita.

Kliendi fantaasial tuleb aidata mitte ainult lennata, vaid võimaldada sellel ka reaalsuseks muutuda. Võimatuid soove ettevõtte jaoks ei ole ja vastupidi paljude inimeste kartustele ei tähenda „eritellimus” seda, et see on taskukohane vaid vähestele. Köögi Konstruktori Eestis toodetud mööbel jääb meie inimeste jaoks sobivasse hinnaklassi ning klientidele pakutakse mõistlikke ja optimaalseid lahendusi. Sellest annab tunnistust klientide äärmiselt lai spekter, kelle seas on nii pikaajalise kogemusega kinnisvaraarendajaid kui ka väikeste korteritega linnarajoonide elanikke.

Köögi Konstruktori eesmärk on pakkuda klientidele võimalikult kiiret tarneaega, mis reeglina jääb vahemikku 8–10 nädalat. Seda hinnatakse tänapäeva kiire elutempo juures väga kõrgelt. Praeguses turuolukorras tähendab 8–10 nädalat ideest lõpliku teostuseni operatiivset tegutsemist ja võimekust. Üheks lisaeesmärgiks on siinjuures kiire ja klienti võimalikult vähe häiriv paigaldustöö, mis on senistelt klientidelt samuti väga head tagasisidet saanud.

Tutvu Köögi Konstruktori tehtud töödega SIIN

Jaga
Kommentaarid