Ettevõtte ajalugu ulatub aastasse 1959, mil tegevust alustas paljude eestlaste kodudesse valgusteid tootnud Estoplast. Nimemuutus võeti ette 2003. aastal ja nüüdseks on ettevõttel 4Room ette näidata aastakümnetepikkune järjepidevus valgustite tootmisel. Aastatega on muutunud ettevõtte disainikeel ja materjalikasutus.

Valgustite tootmisel järgitakse jätkusuutlikkust, tooted kestavad aastakümneid

Ettevõtte disain ja tootmine on üles ehitatud jätkusuutlikkust silmas pidades ja just see põhimõte eristab 4Roomi tooteid teistest – need kestavad aastakümneid. Iga valgusti koosneb mitmest põhidetailist, mis on asendatavad. See tähendab, et kui üks detail puruneb, saab selle väljavahetamisel valgustit edasi kasutada. Nii on toodetesse pikk iga nii-öelda sisse kirjutatud ja hoitakse ära asjatu prügi tekitamine.

Eestis kõige populaarsemad tooted

Paljude toodete seas on 4Room spetsiaalselt välja töötanud kaks üldvalgustite perekonda: SLIM ja THIN, mille kliendid on hästi vastu võtnud. Funktsioonilt samad – ruumile üldvalgust andvad –, eristab neid sisu: valgusallikad ja vorm. Neile, kes eelistavad ise kodus lambipirni vahetada, sobib soklipesadega SLIM, kus on kolme, nelja või kuue sokliga variandid. Õhema ja modernsema vormiga ning hämardatava valguse eelistajatele on loodud THIN-seeria, kus valgusvoo võimsuseks saab klient valida 2500–25 000 luumenit.

Tooteid on seinast seina, erineva kujuga: silinder, kolmnurk, kuusnurk, ruut. Valida saab valgusvoo võimsust ja valgustemperatuuri. Uusim toode on mobiilirakendusega juhitav valgusti, mida saab mugavalt äpist juhtida ja valgust nii tugevamaks-mahedamaks kui ka soojemaks-külmemaks reguleerida.

Lisaväärtus kliendi jaoks on, et valida saab enam kui 40 värvi hulgast ja rääkida kaasa ka valgusti suuruse osas. Diameetrid alates 15 cm kuni 150 cm.

Juhul kui salongivalikutest on raske ruumi vajadusele täpset valguslahendust leida, olgu põhjuseks liiga kõrged laed või spetsiifiline ruumilahendus, on võimalik lasta valgusti valmistada rätsepalahendusena.

Ajatu, samas iseloomuga

Tootmisel peab 4Room eelkõige silmas valgustite pikaealisust, kiirmoodi pole ettevõte kunagi jälginud. Üldvalgus mängub suurt rolli eriti pimedal ajal, et kompenseerida talvist valgusepuudust. THINile ja SLIMile lisaks on ühed populaarsemad mudelid Spirit ja Spirit Royal, mis on huvitava vormiga ning loovad põneva valgusmängu. 4Roomi disaineri Tarmo Luisu käe alt tulnud Saxo põrand ja seinalamp on samuti kahe viimase aasta menukid. Saxo on suunatud ja avatud kupli tõttu hea lugemisvalgusti. Spirit ja Saxo on maineka disainiauhinnna Bruno nominendid.

Ettevõte uuendab tootesortimenti igal aastal ja ideed sünnivad elust enesest. Näiteks tooteseeria Toila inspiratsiooniks on olnud tagasivaade Estoplasti aegadesse, mis Tarmo Luisu visioonis anti tootmisse Estoplasti valgusti redisainina.

Eesti toode

Kõik valgustid pannakse kokku Eestis, mis tähendab, et tegu on läbi ja lõhki kodumaiste toodetega. Hetkel on ettevõtte nišiks kangaskuppel, mille valmistamisel kasutatakse kõrgtehnoloogiat, mis tagab, et valgustitel ei ole õmbluseid ega kante, mis võivad siit-sealt lokkida. Masinaga valmistatakse karkassid, kupli kokkupanek on aga ajamahukas Eesti oma inimeste käsitöö.

Alati saab nõu 4Roomi salongist, et leida iga kodu jaoks originaalseim lahendus. Lisaks valgusti stiilile ja funktsionaalsusele võtab tootja arvesse valgusti tehnilisi parameetreid, muu hulgas arvutatakse välja optimaalne valgustugevus. Ettevõte pakub täis- ja poolrätsepalahendust, mis tänu pikaaegsele kogemusele ja kohapealsele tootmisele on Eesti tarbija jaoks mõistlikus hinnaklassis, ent maailmatasemel kvaliteediga.

Jaga
Kommentaarid