Välisuks on maja visiitkaart. Kvaliteetne välisuks on kutsuv sissepääs, samas vähendab ka maja energiatarbimist, kuna hoiab pakase õues ja soojuse toas ning seda kõike ilma disainis järeleandmisi tegemata. Swedoori välisuksed on valmistatud energiatõhusatest materjalidest kuna ADVANCE-seeria ustel on kahekordne soojustus. Energiatõhusad välisuksed on projekteeritud nii, et välisuks ei lase õhku läbi ja soojuskadu on võimalikult väike.

Peale energiasäästlikkuse on Swedoori välisuksed loodud kaitsma sinu kodu. Välisuste tootmisel on kasutatud muukimiskindlaid hingi, mille turvapoldid ei lase ust hingedelt maha tõsta ka siis, kui hinged on läbi saetud. Lisaks on võimalik tellida uksele turvalukukorpus ASSA 2500 mis vastab igati turvalisusenõuetele ning koos turvasüdamikuga takistavad oluliselt ukse lahtimuukimist.

Kui enamasti eelistatakse nii Põhjamaades kui ka Eestis välisust valides traditsioonilisi valgeid uksi, siis üha populaarsemaks muutuvad ka musta või mõnd muud tumedat tooni uksed. Enne tumeda ukse ostmist pööra tähelepanu ukse asukohale ilmakaarte suhtes. Kui tume uks on kogu päeva päikese käes, soojeneb see oluliselt rohkem kui hele uks. Lõunapoolsel seinal ja päikese eest kaitsmata uks võib pleekida ning halvimal juhul võib kuumus mõjutada ka ukse omadusi. Sellest tulenevalt ei tasu paigaldada tumedaid välisuksi otsese päikese kätte.

Liigse päikese vältimiseks kaitse välisust varikatusega, mis kaitseb ust peale päikese ka sademete ja niiskuse eest. Pea meeles, et ukse eluiga pikendab regulaarne hooldus. Näiteks on soovitatav välisust vahatada igal aastal. Nii kaitsed ust pragude ja värvi pleekimise eest.

Enne meelepärase välisukse valimist kasuta ka Swedoori mobiilirakendust Door Designer, mille abil saad testida erinevas stiilis välisuste sobivust oma koju. Tee ukseavast pilt, laadi see rakendusse üles ja katseta, kuidas erinevad uksed keskkonda sobivad.

Jaga
Kommentaarid