Uurisime järele disaini- ja kodusisustustoodete e-poelt Furgner. Sealsete spetsialistide sõnutsi tuleb arvesse võtta nii disaini, mugavust, funktsionaalsust kui ka suurust, sest neist igaühel on valiku õnnestumises oma osa kanda. Kust aga alustada?

• Millist funktsiooni hakkab diivan kandma?

Esmajoones tulekski muidugi paika panna uue diivani eesmärk. Alustuseks võiks niisiis endalt küsida: mitu inimest iga päev diivanit kasutama hakkab? Kui sageli on plaanis võõrustada külalisi? Kas teinekord võib olla vaja kasutada diivanit ka voodina? Sellest kõigest sõltub, kas valida koju kahe- või kolmekohaline diivan, niisamuti seegi, kas otsustada pigem nurga-, mooduldiivani või äkki hoopis diivanvoodi kasuks.

Pealtnäha väike, aga sisult suur! Furgneri diivanvoodi Alaska, mis sobib oma mõõtmetelt hõlpsasti ka väiksemasse tuppa, mahutab soovi korral magama kuni kaks inimest.

• Üheksa korda mõõda, üks kord osta

See väikese uuenduskuuri läbinud tuntud vanasõna kehtib ka diivaniostul, sest nagu juba põgusalt öeldud sai, siis üks suur viga, mida diivaniostul tegema kiputakse, on paraku just suurusega eksimine. Ei maksa unustada, et avaras mööblisalongis võib lihtsasti tekkida vale kujutluspilt – kas esmapilgul väga efektsena näiv diivan ka päriselt oma mõõtmetelt sinu koju sobib, on juba iseasi. Lihtne nipp, kuidas järele kontrollida, on teipida soovitud diivani mõõdud kodupõrandale maha – nii näed kohe ära, kui suure osa toast diivan tegelikult enda alla võtab.

Modernsete joontega mooduldiivan Maya sobib hästi kaunistama avaramat elutuba. Erinevad moodulid annavad võimaluse kujundada just sulle sobiva suuruse ja kujuga diivani ning teha hiljem hõlpsasti muudatusi.Üldjuhul kehtivad siiski mõned reeglid. Näiteks kui avaras kodus on nurgadiivan igati mõnus valik, siis väiksemas toas võib see hakata mõnel juhul paraku ruumi sööma. Kahe- ja kolmekohalised diivanid seevastu võivad muidu väikese toa visuaalselt hoopis avaramaks muuta. Eriti aitavad tuppa õhulisust tuua kõrgete jalgadega diivanid.

See kõrgete jalgadega Petra diivan Stella jätab ka väiksesse elutuppa mõnusasti õhku. Võlub ennekõike oma ümarate vormide ja lopsakate patjadega, mis tagavad istujale mugavuse.

• Milline värv ja disain?

Diivani valikul rõhutakse hästi palju praktilisusele, kuid samavõrd oluline on tegelikult seegi, et diivan sobiks kodu ülejäänud stiiliga ja oleks ikkagi pererahva maitse järele. Ammu unistatud valgest diivanist ei peaks loobuma pelgalt seetõttu, et see kipub kiiresti määrduma. Eriti tänapäeval, kus on nii suur valik lihtsasti puhastatavaid kangaid. Seega – kuigi peaksime kuulama oma praktilist meelt, ei tohiks ta kindlasti olla diivani valikul ainuotsustajaks, vaid sõna peab saama sekka öelda ka süda. Niisiis ei peaks määrdumise kartuses otsustama ilmtingimata tumehalli kasuks, vaid tasub olla avatud meelega ning piiluda julgelt ka oma lemmik- ja moevärvide poole.

Stiilne, aga seejuures üdini praktiline Furgneri nurgadiivan Como sobib oma minimalistlikkuses hästi erineva stiiliga kodudesse ja mahutab istuma kolm inimest.

Mis teeb siis üldse praegu diivanimoes ilma? Furgneri müügiinimeste sõnul on viimasel ajal pehme mööbli disainis kerkinud esile ümarad vormid ja jalgadele tõstetud diivanid, kuid kuskile pole kadunud ka madalatel jalgadel klassikalisema disainiga diivanid.

Värvidest on juba mõnda aega südameid võitmas julged rohelised ja kollased toonid. Furgneri müügiesindajatele meenub seepeale kohe üks Lente nurgadiivani roheline toon, mida saadab fenomenaalne menu. Selles efektses värvitoonis on diivan saanud paljude eestlaste tagasihoidlikes interjöörides suurimaks pilgupüüdjaks.

Just see Lente nurgadiivani roheline toon on võitnud paljude eestlaste südamed.

Julgemate värvivalikute kõrval on taas populaarsust kogumas ka neutraalsemad valged ja helebeežid värvitoonid, samamoodi nagu on juba mõnda aega nautinud tähesära pruun ja terrakota.

Mis puudutab kangamaailma, siis selles vallas hinnatakse Furgneri müügiesindajate sõnul üha enam ikkagi pehmust ja kasutusmugavust. Oluline on, et kangast oleks lihtne hooldada – nii saab valida ka sellises värvitoonis kanga, mille poole muidu ei julgeks isegi vaadata. Samuti saavad rahulikuma südamega diivanil toimetada pere lemmikloomad ja väikelapsed. Keegi ei taha ju pidevas õnnetuste hirmus oma pilgupüüdjast diivanit pleedide ja patjade kuhja alla peita. Arvestades, et diivan on enamasti ikkagi üpris kulukas investeering, tundub narr kulutada valikule aega ja energiat ning panna see pärast nii külaliste kui ka endi pilkude alt igaveseks peitu.

Just seetõttu on Furgneri müügiesindajate sõnul endiselt suurt tähesära nautimas samet, mida armastatakse eri variatsioonides, nii läikiva kui ka matina. Peale selle, et seda on lihtne puhastada, näeb see väga esinduslik välja.

• Milline diivan on just sulle kõige mugavam?

Mööda ei saa vaadata ka diivani kasutusmugavusest. Sellega on aga paraku nii, et see, mis on mugav ühele, ei pruugi seda olla teisele. Paistab tõesti, et nii palju, nagu on inimesi, on ka eri arvamusi. See, kes armastab diivanil sõpradega kohvitada ja tööd teha, eelistab ilmselt jäigemat diivanit, samal ajal kui suur filmisõber ja diivanil pikutaja mõnd pehmemat mudelit. Lõppude lõpuks tuleb otsus teha aga just enda ja oma pere eelistuste ning südame järgi.

Sellel ülimalt mugaval ja pilkupüüdva disainiga nurgadiivanil Box on hea nautida puhkehetki, aga samal ajal pakub see parajalt ruumi ka külaliste võõrustamiseks.

FURGNERI DIIVANID
• Furgneri diivanid valmivad käsitööna Eestis

• Eritellimusel vastavalt kliendi soovidele (värvus, suurus, kangas, jalad)

• Tarneaeg 5–6 nädalat

• Rikkalik värvi- ja kangavalik
Pane tähele! Oktoobris on kõik Furgneri diivanid –15%.

Vali oma lemmik: furgner.com. Diivanite näidistega saad tutvuda Furgneri salongis aadressil Sakala tn 7.

Jaga
Kommentaarid