Markiis, mis see on?

Markiis on tasapinnaline varikatus, mida on tavapäraselt võimalik kerge vaevaga avada või kokku pakkida. Eramute ja ärihoonete terrassidele või rõdudele paigaldatavad markiisid kaitsevad liigse päikese või õrna vihmasabina eest ja loovad paremad eeldused suve- või keskmisest soojema sügisilma nautimiseks. Markiis piirab ka siseruumi pääseva valguse kogust ja aitab sedasi hoiduda liiga kõrgest toatemperatuurist.

Markiis koosneb alumiiniumist kangatorust ning kangast liigutavast ja toetavast mehhanismist. Süsteem kinnitatakse reeglina mehaaniliselt seina või katuse sarika külge ja selline kinnitusviis võimaldab selle alla jääval alal vabalt liikuda. Sõltuvalt mudelist on markiisi võimalik reguleerida käsi- või elektriajami abil. Kallimaid markiise on võimalik ilmastikuolude eest kaitsta tuule-, vihma- ja päikeseautomaatikaga.

Siiski on markiis pigem suvine lahendus ja kui on soov varikatust kasutada aasta ringi, siis tasuks kaaluda võimekamaid lahendusi.

  • Taskukohasem
  • Lihtne paigaldada


Varikatus, mis see on?

Varikatus sarnaneb oma eesmärgilt markiisile, kuid selle disain toetub fikseeritud postidele, mis ei võimalda katust soovi korral kokku pakkida. Tulenevalt fikseeritud tugikonstruktsioonist on varikatusega võimalik katta oluliselt suuremat pindala. Varikatuseid on võimalik ehitada paljudest materjalidest, kuid tavapäraselt põhinevad need alumiiniumraamil, mis on osaliselt kinnitatud hoone külge, toetudes eest vähemalt kahele tugipostile. Konstruktsiooni kattematerjaliks on reeglina klaas või vastupidav kihtplast.

Konstruktsioonist ja materjalidest tulenevalt talub varikatus sadameid ja tugevamat tuult oluliselt paremini kui klassikaline markiis.

  • Kaitse päikese ja tugeva vihma eest
  • Katab suuremat pindala


Talveaed, mis see on?

Talveaiaks nimetatakse maja küljes olevat juurdeehitist, varikatust, mille seinad on kinniehitatud ja kaetud klaasi või mõne teise läbipaistva ehitusmaterjaliga. Talveaeda saab kasutada aasta ringi, kuid paigaldada on võimalik soe või külm hoone.

Külm talveaed on tavaliselt ühekordse turvaklaasiga lahendus, mille seinad on kas kinnised või avatavad. Soe talveaed on külmasillakatkestusega alumiiniumprofiilidel põhinev klaashoone.

  • Kasutatav aasta ringi
  • Pakub kaitset tugeva tuule ja sademete eest


Pergola, mis see on?

Pergola on sisuliselt eraldiseisva konstruktsiooniga varikatus, mida on ajalooliselt ehitatud kivist, tellistest ja puidust, kuid kaasaegne pergola põhineb alumiiniumprofiilidel. Pergolat aetakse tihti segamini lehtlaga, kuna nende kahe ehitise konstruktsioon on mõnevõrra sarnane. Peamine erinevus pergolate ja lehtlate vahel on see, et pergola puhul on teil valida, kas sulgeda katus täielikult või jätta see avatuks, et konstruktsiooni enda all oleks rohkem päikest ja õhku, kuid lehtlal on kindel katus, mida ei ole võimalik avada. Pergola ei ole mõeldud päikese täielikuks blokeerimiseks, vaid selleks, et pärssida otsest päikesevalgust, võimaldades samal ajal õhul vabalt liikuda.

Enamik pergolaid püüavad olla ka bioklimaatilised. Bioklimaatiline arhitektuur on ehitusmetoodika, mis peab optimaalse mugavuse saavutamiseks silmas nii keskkonna- kui ka kliimatingimusi. Tegemist on kahtlemata kõige edevama varikatuse lahendusega, kuid premium-tooted nõuavad tihti ka suuremat rahalist väljaminekut.

  • Premium-lahendus
  • Suur hulk lisavarustust
  • Eraldiseisev konstruktsioon


Aktsiaseltsi Bestor Grupp juhatuse liige Taavi Ossip julgistab küsimuste korral ettevõtte poole pöörduma. „Vastame alati inimeste küsimustele, mis puudutavad materjale ja konkreetseid lahendusi, nii hästi, kui oskame, ja seda ka siis, kui inimesel puudub kohene ostusoov.” Erinevate konstruktsioonide ja bioklimaatilise varikatusega on võimalik tutvuda veebis www.bestor.ee või Bestor Grupi Tallinna esinduses aadressil Valdeku 168, Tallinn.

Jaga
Kommentaarid