MADRATS: JÄIK VÕI PEHME?

Et leida endale sobivaim madrats, tuleb põhjalikult uurida tootevalikut ja valimisel olla võimalikult praktiline. Sageli eeldame ekslikult, et äärmiselt pehme madrats on mugavam – seda on see enamasti vaid esimesed minutid, mille möödudes hakkad tundma kehapiirkondi, mille olemasolust pole varem teadlikki olnud. Seetõttu on JYSKi madratsid erineva täidise ja jäikusastmega. Üks realistlikumaid näitajaid sulle sobivaima kõvaduse kohta on sinu lemmikmagamisasend – kui pehmemad madratsid kohanduvad paremini külili magajatega, siis kõhuli või selili magajad hindavad rohkem jäigemaid madratseid.

Madratsi täidise valimisel tuleb arvesse võtta mitut aspekti. Kui sulle on oluline tunda keha all tugevat ja vormi säilitavat tuge, soovitame alustada JYSKi vedrumadratsite tundmaõppimisega. Erinevad vedrusüsteemid, mida on töödeldud mitmekülgsete kvaliteetsete materjalidega, on loodud nii, et magamise ajal tagada nende kasutajale maksimaalselt õige ja mugav keha kumeruse järgimine. Kuid meie tootevalikus on endiselt populaarseimad vahtmadratsid, mille puhas vahust või koos vedrusüsteemidega täidis täidab mitut funktsiooni. Eriti toome esile mäluvahu, mis suudab suurepäraselt kohaneda keha loomuliku kujuga ja asenditega magamise ajal, hoides samas keha stabiilsena.

TEKK: ÕHUKE VÕI PAKS?

Milline magaja sa sügisel ja talvel oled? Tekk üle pea, üks jalg katmata, tekivaras ...? Valikust olenemata mängib iga magamisviisi juures olulist rolli üks võtmesõna – TEKK. JYSKi tootevalikut on lihtsam vaadata teki täidise tüübi järgi: naturaalne või polüester. Peamised eelised on iga täidise tüübi puhul erinevad: naturaalse täidise omadused hõlmavad head niiskuse imavust, materjali hingavust ja soojusisolatsiooni. Sünteetiline täidis seevastu kõnetab neid, kelle jaoks on olulised allergiavastased materjalid, mis sobivad tundlikule nahale, ning tooted, mida on lihtne hooldada ja saab kaua kasutada. Pea meeles, et iga teki tõhusus öisel ajal sõltub ka selle hooldamisest – oluline on seda tihti raputada ja värskes õhus tuulutada, et sellesse ei koguneks tolmu, mis võib aeg-ajalt sinuga koos selle all peituda.

PADI: KÕRGE VÕI MADAL?

Kuigi see ei võta palju ruumi, on padjal unekvaliteedi osas täpselt sama oluline roll kui tekil või madratsil. Kõige rohkem saab seda täheldada öösiti, mil pöörame oma pead siia-sinna enam kui paar korda. See tähendab, et su keha tunneb end valitud madratsil ja teki all piisavalt mugavalt, kuid pea ei suuda jätkuvalt omale õiget kohta leida. Hea padi on selline, mis tagab selgroo toe ja hoiab seda loomulikus asendis kogu uneaja – padi peab olema piisavalt kõrge ja kõva, et külili magades jääks selgroog sirgesse asendisse. Täidise valikul tuleb aga hinnata igaühe eeliseid. Polüestrist täidis on veidi pehmem ning on õige valik allergikutele ja tundliku nahaga inimestele. Seda on samuti lihtne hooldada ja puhtana hoida. Naturaalne täidis, mis sisaldab sulgi, udusulgi või villa, on kergelt imav ja hästi hingav peatugi, mis kestab pikka aega. Samuti on saadaval lai valik anatoomilisi patju – need on valmistatud mäluvahust ja mõeldud neile, kes vajavad lisatuge turjale.

Kui oled pärast selle artikli lugemist aru saanud, et palju teavet käib ka sinu ja su magamisharjumuste kohta, tule mõnda JYSKi poodi või külasta veebilehte JYSK.ee! Kaupluses on sul võimalus vestelda mõne meie asjatundliku konsultandiga, et leida endale sobivaim toode, veebipoes aga saad nõu otsida meie üksikasjalikest JYSKi juhenditest.

Jaga
Kommentaarid