Luksus Tallinna südames

Aadressile Pärnu maantee 137 rajatav Vektor saab mõnusaks elukeskkonnaks ning omamoodi sihtkohaks, kus leiavad omale meelepärase kodu kiire elutempoga karjääriinimesed ning suuremad ja väiksemad pered.

Tulevikukodudes on suured maast laeni aknad, muutes ruumid avaramaks ja vaatekoridorid laiemaks. Iga kodu saab lõppviimistluse kvaliteetsete materjalidega ning nutikate lahendustega. Nõudlikumale koduostjale on valikus penthouse-tüüpi katusekorterid.

Vektori kvartal loob nõukogudeaegsete amortiseerunud tootmis- ja büroohoonete asemele mitmetasandise esindusliku kompleksi. Projekti autoriteks on tunnustatud arhitektid büroost Kadarik-Tüür Arhitektid.

Rohelus kesklinlastele

Kiire elutempoga kesklinnaelanikud ei pea urbanistlikus elamus loobuma ka aiarõõmudest. Vektori uudse kontseptsiooniga kortermaja Pärnu maanteel seob omavahel roheluse ja kõik-käe-jala-juures mugavuse. Värsked elanikud saavad võimaluse veeta aega päris enda aias, mis asub ... katusel, kuhu maastikuarhitekt Maarja Tüür on kujundanud kauni tarbe- ja iluaia.

1500m2-suurune, rikkalikult püsitaimede, hekkide ja puudega haljastatud katuseaed:
- privaatsed puhkenurgad;
- peenrad ja viljapuud rohenäppudele;
- grillimisala;
- päevitus- ja lõõgastusala;
- iluaed, kiiged ja palju muud.

- peenrad ja viljapuud rohenäppudele;

- grillimisala;

- päevitus- ja lõõgastusala;

- iluaed, kiiged ja palju muud.
Aia loomine kõrgustesse on küll väljakutse, kuid sugugi mitte võimatu, nendib arhitekt Maarja Tüür. „Loomulikult on arvesse võetud nii võimalikke tuuletugevusi- ja suundi, temperatuurivahemikke ning päikese liikumist. Lähtudes nendest eelpool mainitud parameetritest, sai kujundatud katuseaed, kus saab kevadel nautida erksat rohelist ja õieilu, suvel õunu süüa ja sügisel lehtede värvidemängu imetleda. Kõige selle jaoks loome rohkem ja vähem privaatse asetusega lehtlad ja istumispaigad, kus saab veeta aega nii pere, sõprade kui raamatu seltsis“ lisas Tüür.

Nutikad lahendused

Kõigisse korteritesse paigaldatakse nutikodulahendus kütte, jahutuse ja ventilatsiooni jälgimiseks-juhtimiseks ning fonoluku pildi-heli edastuseks. Aastaringse mugava kodukliima jaoks on standardvarustuses korteripõhiselt juhitav jahutussüsteem.

Vektor on üks esimesi kortermaju Eestis, millele taotletakse rohesertifikaat LEED Gold – levinuim tunnusmärk jätkusuutlikult ja keskkonnasõbralikult arendatud hoonetele.

Kaasaegsetele korteritele kohaselt on ka Vektori igas korteris valmidus valveseadme paigalduseks. Korterite fonopaneel on koos videoekraaniga ja kõik korterid on varustatud automaatse tulekahju signalisatsiooniga. Peamised sissepääsud (sh parkla uksed ja tõkkepuud) on avatavad distantskaardiga.

Arhitektide ülesanne uusarenduste puhul on lahendada hooned selliselt, et elukeskkond oleks ka pikas vaates jätkusuutlik ning inimsõbralik. Koduostjad muutuvad keskkonnasäästlike arendusprotsesside osas aina teadlikumaks ning nende ootustega käivad kaasas ka uute kodude arendajad.

Vaata korterite, välisvaadete ja katuseaia 3D-galeriid SIIT!

Rohkem infot Vektori kohta kodulehelt: www.vektor.ee

Jaga
Kommentaarid