Maja värvimine kätkeb endas töid, mille järjekord on oluline – ühtegi etappi ei tohi vahele jätta!

  1. Esmalt tuleb pind üle kontrollida ja planeerida tööd vastavalt sellele. Tavaliselt on tarvis alustada seinte pesemisest, mida võiks teha vooliku ja pehme harja abil. Kui tarvis, tuleb võtta appi ka terashari.
  2. Kui vana värv on korralikult seina küljes kinni, pole sellega tarvis midagi ette võtta, sest selle saab katta uue värviga. Kui vana värv on osaliselt seina küljest lahti, tuleb see eemaldada kaabitsaga. Tegu on tüütu ja aeganõudva tööga, seega tuleks valida korralik ja kvaliteetne kaabits. Maja fassaadivärvi ei tohi eemaldada puhuriga, see on äärmiselt tuleohtlik.
  3. Puidul olevad vigastatud kohad tuleb parandada ära enne värvimist. Praod ja augud saab täita puidupahtliga.
  4. Värvitav pind peab olema eelnevalt kuiv ja värvimiseks võiks valida päeva, mil vihma ei saja. Värvimise ja värvi kuivamise ajal peab nii õhu, pinna kui ka värvi temperatuur olema üle +10 °C ja õhu suhteline niiskus alla 80%. Samas võiks vältida värvimist ka otseses päikesekiirguses.
  5. Kestva tulemuse saavutamiseks võiks valida pigem erksa kui pastelse tooni, sest see püsib pikemalt värskena.
  6. Värv tuleb enne tööle asumist hoolikalt segada, vajadusel ka lahjendada. Ühes nõus peab olema piisavalt värvi, et värvida kindlalt piiritletud seinapind korraga, nii väldib pinnal tooni erinevusi.
  7. Värvida võib kas pintsli või rulliga. Iga värvi puhul on oluline valida õige ja just selle värviga kokku sobiv pintsel. Vesialusel värvidele naturaalse harjasega pintsel ei sobi, see tõmbab vee sisse ja läheb tombiks. Seevastu sünteetiline kiud vett ei ima ja sobib vesialusel värviga hästi. Kui kasutatakse lahustipõhiseid värve, sobib naturaalse harjasega pintsel, puidukaitsevahenditega sobib aga kõige paremini poolsünteetiline pintsel. Kui täpselt ei tea, milline pintsel ja värv omavahel sobivad, leiab info värvipurgilt, aga seda võib küsida ka K-rauta poe värviosakonna konsultandilt.
  8. Seina värvitakse lauaga samas suunas – kui laudis on vertikaalne, siis ülevalt alla, ja kui horisontaalne, siis vasakult paremale. Oluline on pöörata tähelepanu laua otsa- ja ühenduskohtadele, sest seal hakkab ilmastiku mõju kõige varem oma ebameeldivat palet ilmutama.
  9. Pärast iga värvikorda peab saama pind korralikult kuivada, see kehtib ka kruntimise puhul. Kui vana värv on väga väsinud, tuleb peale kanda enamasti 2–3 uut värvikihti. Hooldusvärvimise puhul piisab enamasti ühe lisakihi peale kandmisest.


Värvimistöö pole keeruline, küll aga aega- ja pühendumist nõudev. Kui tööprotsessi osas tekib küsimusi, saab K-rauta ehituspoe konsultantide poole pöörduda, sest hiljem ümber teha on alati kulukam kui kohe õigesti toimetada.

Koduomaniku võit
Kuna kodu uuendamine nõuab investeeringuid ja aega, siis on iga rahas ja ajas mõõdetav kokkuhoiukoht koduomanikule oluline. K-rauta tegi just neid tahke silmas pidades uue Koduomaniku lojaalsusprogrammi, mille loogika on lihtne – mida rohkem töid on tarvis ette võtta, seda suurem tuleb võit soodsamatest hindadest ja säästetud tundidest. Koduomaniku programmiga liitunu saab endale isikliku erakliendihalduri, soovi korral sisekujundaja nõustamisteenuse ning täishinnaga kaupadelt ja paljudelt teenustelt 20–30 protsenti soodustust.

K-rauta Koduomaniku kaardiga on pea kõik täishinnaga tooted vähemalt 20 protsenti soodsamad. Lisaks saab 30 protsenti soodustust järgmistelt tootegruppidelt:

- keraamilised plaadid;

- segistid ja dušipaneelid;

- dušikabiinid ja vannid;

- WC-potid ja valamud;

- laminaadid;

- sise- ja välisvärvid;

- tapeedid;

- sise-, välis- ja saunauksed;

- garderoobi- ja hoiusüsteemid;

- sise- ja välisvalgustid;

- kardinad, rulood;

- vaibad;

- aiamööbel ja grillid;

- aiapaneelid, võrgud ja väravad.

Liitu K-rauta uue lojaalsusprogrammiga SIIN.

Jaga
Kommentaarid