1. Vali kompaktne köögitehnika

Pisikesse kööki ei ole mõtet suruda suurt külmkappi — kogu tehnika võiks ideaalis lähtuda köögi mõõtmetest. Vali kahe rauaga pliit, pisike külmik ja 45 cm laiune nõudepesumasin. Samuti tasub läheneda asjade paigutusele pisut loomingulisemalt — näiteks sisekujundaja Anastasia Rykova teostatud köögis asub ahi mitte klassikaliselt köögimööbli alumises reas vaid hoopis silmade kõrgusel külmiku kohal.

2. Laua asemel baarilett

Laud röövib köögis palju ruumi ning tihti ei olegi isegi pisike ümmargune laud parimaks lahenduseks. Kitsas köögis on heaks ideeks kasutada kitsast baariletti, mille taha sättida paar istumispukki — eriti hea, kui need juhtuvad olema tagasihoidlikud ja õhulised.

Kujundus: Galina Lo

3. Nutikad riiulid

Eraldi kuivatusrestiga nõudekapp võtab palju ruumi. Kui kööki kasutab vaid paar inimest, pole selleks tegelikult vajadustki. Selles köögis asendab kohmakat nõudepesuresti ja nõudekappi seinapealne lahendus, kuhu on lihtne mõned taldrikud nõrguma panna ning liigne vesi voolab otse kraanikaussi!

Disain: Studio Bazi

4. Tööpind akna alla

Pisike aknaga ruum võib esmapilgul jätta mulje, et köögimööblit ja tööpindu polegi võimalik kuskile mahutada. Lahenduseks on viia osa tööpinnast akna alla — mugav töökolmnurk ja piisav tööpind on tagatud. Boonuseks muidugi ka päevavalgus!

Kujundus: Alena Chmeleva

5. Мultifunktsionaalne kapp

Väikese köögi üheks probleemiks on see, et kuskil pole hoida köögi- ja puuviljavarusid. Siinkohal tuleb abiks sisseehitatud mööbel, mis on detailideni läbi mõeldud. Tavaliste riiulite asemel on hoiustamiseks palju kavalam kasutada sahtlisüsteemi.

Disain: Studio Bazi

Allikas: Dekor.ee