Kevadine tervitaja köögilaual on redis, mis ei talu kõrgeid temperatuure ja liiga sooja mulda. Hilissuvel, kus ilmad hakkavad jahedamaks minema ning päevad on taas lühemad, võib edukalt redisele uue külvi teha. Kuna redis on väga lühikese kasvuajaga, saadakse saaki umbes 45 päeva pärast külvi.

Rediseseeme külvatakse hõredalt (1-2cm vahedega) ridadesse, mille vahekaugus on 12-15cm. Külvisügavuseks mitte üle 1,5cm. Kui tingimused on soodsad, tärkab redis juba 4-5 päevaga.

Till on samuti taim, mis sooja sügise puhul võib teisegi saagi anda. Teine külv tehakse enamasti kas juuli lõpus või augusti alguses. Enamasti ei kasva taimed aga kuigi suureks ning tarvitada tuleb neid noorena.


Hilissuvel mõtle ka järgmisele hooajale:

  • Poolvarjulisse kohta külva karulauku. Seemned idanevad kevadel paremini, kui on saanud külma.
  • Köögiviljadest külva suve lõpul uueks aastaks ube, rukolat, salatit, lehtkapsast. Maitsetaimedest peterselli, küüslauku, tilli — seemned tuleks aga mulda pista sügavamale kui tavaliselt ja kasvatamiseks vali paik, mida päike esimesena soojendama hakkab.
  • Järgmisele hooajale mõeldes võiks mulda panna ka maasikataimed — nende istutamiseks on praegu suurepärane aeg ning noored taimed jõuavad veel enne külmemaid sügisilmu korralikult juurduda.
  • Samuti võib istutada melissi, naistenõgest, piparmünti. Küll mitte enam seemnest vaid istikust.
  • Puid ja põõsaid võid istutada varakevadest hilissügiseni.