Heledad värvitoonid

Heledad värvitoonid avardavad ja tumedad kitsendavad ruumi. Väikese ruumi seintele sobivad valge värvi erinevad alatoonid, helehall, helebeež, heleroosa. Näiteks maalritooniks kutsutav värv on klassikaline valge, mis mängib valguse käes ja annab erinevaid ilmeid. Lisaks on hea teada, et külmad toonid avardavad ruumi enam kui soojad.

Loomulik valgus tuppa

Mida rohkem pääseb valgust tuppa, seda avaram ruum tundub. Seega võiks päevasel ajal kasutada akende ees valgust läbilaskvaid tüllkardinaid. Kui ühes ruumis napib valgust, võib seda laenata teistest, näiteks klaasitud ukse või laealuse akna abil.

Kerge mööbel

Massiivne ja tume mööbel teeb ruumi ahtamaks, seega võiks valida pigem kerge ja heleda mööbli. Võimalusel võiks kinnitada mööbli seinale, nii jääb kasutusele rohkem põrandapinda. Ka jalgadel mööbel jätab õhulisema mulje kui massiivselt põrandal paiknev mööbel, ühtlasi teevad jalgadel mööbliesemed ka koristamise lihtsamaks.

Lahtised riiulid

Õhulist muljet aitavad luua lahtised riiulid, aga neid ei tohi asjadega üle kuhjata!

Läbimõeldud valgustus

Väikeses ruumis ei tohiks piirduda vaid laevalgustiga, sellele lisaks võiks võtta kasutusele kas põrandalambi või seinalambid, aga väga populaarsed on ka lae- või põrandaliistu taha peidetud leedid. Tähtis on tagada, et valgus jõuaks igasse nurka, vajadusel võib mõne rõhutamist vajava detaili ka eraldi välja valgustada.

Peeglid

Hästi läbimõeldud paigutusega saab peeglitega ruumi visuaalselt tuntavalt suuremaks muuta.

Rohelised toataimed

Kui üldiselt kehtib reegel, et väikesesse ruumi ei tasu tuua midagi ebapraktilist, siis taimed on erand. Toataimed lisavad ruumile värvi, värskust ja õhulisust.

Korratus peitu

Väike tuba kipub kergelt segamini minema, eriti kui aju pannakse lahtistele pindadele — riiulite, laudade ja kummutite peale. Sestap tasuks kõik ülearused esemed panna silma eest peitu kas kappi või sahtlitesse.

Materjalid ja värvid omavahel sobima

Kontrastide loomine, erinevate materjalide ja värvide sobitamine on rohkem suurte ruumide teema. Väikeses toas võiks sobitada omavahel kardinakanga ja laudlina, mööbli ja seinavärvi, sest ühtne tervik loob helgema ja avarama mulje.