Tänapäevastes külmikutes kasutatavad tehnoloogiad oleksid kümme ja enam aastat tagasi tundunud arusaamatud ning üllatavad, kuid sama võib öelda ka paljude teiste tehnikavidinate arenduste kohta. Igatahes on nutikus nüüdseks kolinud ka toodetesse, mida pikka aega vaid madala temperatuuri loomisega seostati. Paraku ei suuda üksnes õhu külmus arvestada toidutoodete erisustega ega hoolitseda nende vitamiinivarude pikema säilimise eest.

Kuna puu- ja köögiviljad jätkavad küpsemist ka pärast korjamist, on ümbritsev keskkond nende kvaliteetsena säilimisel olulise tähtsusega. Nendes toimuvad keemilised ja bioloogilised protsessid on harjunud loomuliku päikesevalguse ning päevatsükliga, millest aga tavalise külmkapi puhul mõistagi rääkida ei saa. Õnneks on aga praeguseks olemas tehnoloogia, mis võimaldab toidus väärtuslikke looduslikke vitamiine mitte ainult säilitada, vaid nende sisaldust ka hoiustamise ajal suurendada.

Päike tõuseb ja äratab hommikul looduse, paistab päeval täies jõus ning läheb õhtul järk-järgult horisondi taha. Kõik marjad, köögiviljad ja puuviljad kasvavad ning rikastuvad just tänu sellistele igapäevastele tsüklitele. Tomat eeldab ka pärast kasvuhoonest kööki toomist selle tsükli jätkumist ja võib lähtuvalt sellest oma värskuse säilitada või hoopis hakata halvenema. Mida kauem värskena ostetud puu- või juurvili külmkapi pimedas kambris seisab, seda vähem väärtuslikuks see muutub.

Uuendused tervislikkuse teenistuses

Loomuliku 24-tunnise valgustsükli järgimine ja jäljendamine muudab köögiviljade, puuviljade ja marjade säilitamise ning vitamiinikoguse kasvamise protsessi pikemaks. Sellise nutika lahenduse tõttu ei hakka lisaks ka juust külmkapis kuivama ning värske liha ootab lõikamist ja küpsetamist mitu päeva. Köögi- ja puuviljad ei püsi selle tõttu mitte ainult pikka aega värsked, vaid isegi suurendavad oma vitamiinikogust.

Sellise külmiku suurepärane näide on HarvestFresh-tehnoloogiaga varustatud uusimad Beko firma mudelid. Tänu Beko külmikutes kasutatavale uuenduslikule kolme värvi HarvestFresh-tehnoloogiale on garanteeritud toidu pikem säilimine ja vitamiinikoguse suurenemine selle külmkapis hoidmise ajal.

Taimed vajavad tasakaalu säilitamiseks nii valgust kui ka pimedust. HarvestFresh-tehnoloogia kasutab kolme värvi – sinist, rohelist ja punast –, mis jäljendab võimalikult täpselt 24-tunnist päikesetsüklit. Lihtsalt lahtiseletatuna imiteerib sinine värv koidikut ja annab köögiviljadele fotosünteesiks vajaliku energia, roheline värv imiteerib kõige eredamat päikesevalgust ning punane värv päikeseloojangut ja hämarust.

Kujutage vaid ette: vitamiinisisaldus ei vähene, vaid suureneb, sest teie ostetud värskete köögiviljade eest hoolitseb uus nutikas külmkapp!

Beko HarvestFresh külmiku leiad endale lähimast Euronicsist.

Jaga
Kommentaarid