Saatejuht Priit Valge on taas kaasanud vestlusringi nii kõnealuse materjali hingeelu soppe tundvaid müügimehi kui ka praktikuid, kes poorbetoonist püsti pannud rohkem kui ühe maja. Aga millega seda siis viimistleda?

„Hästi palju eelistatakse krohvilahendusi, väga paljud soovivad kasutada taas puitvoodrit või nende kahe kombinatsioone. Kivivooder on tõesti pikaealine, samas, ka tänapäeva krohvid on väga pikaealised, hästi hooldatavad ja näevad nägusad välja,“ võtab Bauroci müügijuht Kalle Paulson kokku need põhimaterjalid, millega kaetakse enim kasutatud Bauroc ECOTERM plokke.

Krohv või kivi – kumb on parem?

Et asi saaks selgeks, istuvad saates vastamisi kaks praktikut, kes oskavad rääkida nii ühest kui teisest. Pika Caparoli seinaviimistlusmaterjalide müügikogemusega Eiko Roosimägi räägib kiht-kihilt lahti krohvilahenduse eelised ja tema vastas istuv telliseusku Jüri Veski Wienerbergerist jällegi kivivoodri saladused.

1x
00:00

„On paar põhiasja, mida Bauroc ECOTERM plokki krohvides tuleb jälgida. Üle ega ümber ei saa sellest, et kasutada tuleb täissüsteemset ja just selle aluspinna juures ära kontrollitud lahendust, ning teiseks ei tohi unustada armeerimiskihti, mis peab vastama ploki omadustele,“ räägib Eiko Roosimägi. Jüri Veski seevastu rõhutab, et kivivoodri puhul tuleks mõelda sellele juba vundamendi projekteerimise järgus, et oleks mille peale voodrit laduda. Kas ühe või teise lahenduse puhul on peale plusside ka miinuseid, kuuleb juba saatest, kus jutt käib millimeetrites.

Jaga
Kommentaarid