Liigne ettevaatlikus. Sisekujundajate sõnul on väiksesse ruumi mõistlikum panna julge mustriga tapeet. Suuremates elutubades võivad julged värvid ja mustrid kiirelt ära väsitada, kuid pisikesse ruumi lisab see ruumikust ja natukene elevust.

Mitte planeerimine. Enne toa kujundamisega alustamist tuleb teha kindel plaan, mida hiljem järgida. Terve toa kujundus peab olema korralikult läbi mõeldud.

Liiga palju erinevaid asju. Suuremad mööbliesemed võivad väiksema toa visuaalselt suuremaks muuta, kui need on õigesti valitud. Näiteks kui toas on kõrged laed, tasuks ära kasutada ülespoole ulatuvat ruumi — näikteks kõrge kapp aitab pisikeselt põrandapinnalt kenasti fookuse ära viia. Kui pisikeses ruumis kasutada rohkelt pisikesi esemeid, siis võib tuba veelgi väiksemana tunduda.

Väikesed mööbliesemed. Tumedad ja suuremad mööbliesemed koos õige valgustusega aitavad tuba visuaalselt suuremaks muuta ja loovad luksusliku õhkkonna. Pigem vähe, aga suuremaid ja pilkupüüdvamaid asju, mis muudavad ruumi harmooniliseks tervikuks.

Värvidele ei pöörata piisavalt tähelepanu. Sisekujundajate sõnul loovad heledamad toonid nii seintel kui ka põrandal rohkem ruumikust.

Ainult valged seinad. Heledad toonid muudavad küll väikese ruumi visuaalselt suuremaks, kuid ainult valge värvi kasutamine ei pruugi alati head efekti anda. Katsetada võib hoopis mõne külma halliga ja kombineerida seda valgega. Ka tumedad külmad toonid viivad seinad visuaalselt “kaugemale” ja väike konrast mõjub alati värskendavalt.

Proportsioon. Valitud mööbel peab olema õige kõrguse, laiuse ja sügavusega. Väiksemates tubades soovitatakse vältida väga sügavaid mööbliesemeid.

Allikas: goodhousekeeping.com