1. Suhtlev

Artemide’i laetav lauavalgusti Bonta seob valguse, toidu ja meelelahutuse. See on kaasaskantav lamp, mis suhtleb laual olevate objektidega. Tekstuursest piimjat tooni klaasist korpus hajutab valguse, luues lõõgastava õhkkonna. Sellele toetub klaasist kauss, kuhu saab jagamiseks mõeldud toidu asetada. Kausse saab valida eri toonides ja suurustes. Nii korpus kui ka kausid on valmistatud käsitööna puhutud klaasist, mis muudab iga toote ainulaadseks. Bonta tekstuur, läbipaistvus ja värv tekitavad valguse ja toidu vahel erilise dialoogi, hägustades nendevahelisi piire. Müügil salongis Laterna, vaata ka laterna.ee.

2. Kümblus õues

Cane-line’i õuedušš Lagoon naudib suve koos sinuga. Ka õuedušš võib olla ülimalt luksuslik ja elegantne — Lagoon seda just ongi. Paigalda see õue ja naudi kuumal suvepäeval mõnusat värskendust. Tootja Cane-line, edasimüüja ELKE Mööbel, www.elkemoobel.ee.

3. Õdus

Rõdu, terrassid ja õuealad aitavad päikeselistest päevadest maksimumi võtta. Need, kes otsivad midagi uut enda välialade täiendamiseks, võivad uued lemmikud leida sarja SOLVINDEN tuledest. Need loovad õhtuti hubase meeleolu ja annavad võimaluse mahedaid õhtuid kauem väljas nautida. Tuled töötavad päikesepatareide jõul ehk võimaldavad elada veelgi säästlikumalt. Uudista ikea.ee.

4. Ümar betoon

Praegu mööblidisainis laineid lööv betoon interjööris on ka 101 COPENHAGENI uues kollektsioonis nii toolide kui ka laudade kujul eriti ägedalt esindatud. Tooteid saab kasutada nii interjöörides kui ka terrassil. Raske ja vastupidav ning pilku püüdev rustikaalne disain on uue ja trendika kodu 2021. aasta must have. Edasimüüjad Interstudio, Nordic Design Home, Laterna.

5. Vastupidav tiik

Belgia disaineri Jacques Deneefi loodud pehme õuemööbli kollektsiooni kuuluvad tiigipuust luksusliku vormi ja kurvidega ning ülimugavate ja praktiliste patjadega diivanid-tugitoolid, mis lausa kutsuvad terrassile lõõgastuma. Patjades on spetsiaalne kiiresti kuivav vaht, kattematerjal on 100% polüpropüleen. Tänu sellele on padjad lihtsasti hooldatavad ja kiiresti kuivavad. Ka tiigi täispuidust raam on vastupidav, ilmastikukindel ja lihtsasti hooldatav. Valikus on tugitoolid ja kahes mõõdus diivanid. Lisaks pehmele mööblile on nüüd õuetingimustesse valmistatud ka tiigipuust söögilauad ja toolid. Tiigipuu on üks kvaliteetseimaid ja kestvamaid materjale, mis sobib õuetingimustesse ka Eesti suves. Tootja Ethnicraft. Tooted müügil Treimann Mööbel & Disain salongis ja www.treimann.ee.

6. Suvine

Ajatult luksuslik Epure Yves Delorme’ilt on trükitud pikale puuvillasatiinile. Inspireerituna Pärsia siidipuu lehvikulaadsetest lilledest, ühendab Epure akvarelli ja pliiatsi pehmeid poeetilisi jooni. Satiin tagab läike ning siidise tunde ja sobib suurepäraselt aastaringseks kasutamiseks. Toodetud Prantsusmaal. Tellida saab kauplusest Lartusi, vaata ka lartusi.ee.

7. Unistama

Kes meist ei tahaks soojal suvepäeval rippkiiges päevitada? Või hoopis öösel kaaslasega tähti vaadata? Sellele pehmele puuvillasele võrkkiigele mahub mõnusalt lebotama ka mitu inimest. Suvel sobib kiik ideaalselt terrassile või aianurka ja lubab sul soojast ilmast võtta nii palju kui võimalik. Külmemal ajal muudab makrameega kaunistatud võrkkiik su toa boheemlaslikult hubaseks lõõgastumistsooniks. See lihtsalt kutsub puhkama! Kuna seda on lihtne paigaldada, on seda ka väga mugav endaga kaasas kanda. Mõnusad võrkkiiged on saadaval aadressil jungleaf.ee.

8. Suvine elegants

Uus Cassina välimööblisari Trampoline, mille on disaninud Patricia Urquiola, tõlgendab vabas õhus elamise rõõmu läbi vormide mängulisuse ja pehmuse. Kasutades Itaalias loodud innovaatilisi ja keskkonnasõbralikke materjale, eristub kollektsioon oma tundliku suhtumisega keskkonda. Väljapaistvad tulemused on saavutatud tänu Cassina koostööle Milano Polütehnilise Ülikooliga. Rohkem infot küsi Inspirast www.inspira.ee.

Fotol: Trampoline`i kollektsioon Patricia Urquiola — Cassina Outdoor kollektsioon, ph. De Pasquale + Maffini.

9. Värskust

Zee Levantine’i välidušš — ajatu disainiga ideaalne aksessuaar suveterrassile. Äärmiselt minimalistlik ja orgaaniline disain, autoriks Alain Gilles. See pole lihtsalt ilus, vaid püüab pilku kui skulptuuriteos. Valmistatud roostevabast terasest, vastupidav igale ilmale ja kaetud spetsiaalse UV-kaitsega, saadaval musta või valgena. Vaata ulaelu.com.

10. Tuppa ja õue

Lina, kanep, bambus, luga, kiubanaan: nendest materjalidest on sündinud Paola Lenti uus kollektsioon. Keskkonnasäästlikkus ja ökoloogiline tasakaal on andnud kollektsioonile tema nime Eres — looduse vaim. Eelistades toorainena kiirekasvulisi põõsas- ja lehttaimi, on loodud õuemööbli seeria, mis paistab silma pehmete ja looduslike toonide poolest. Innovaatilised materjalid, originaalne värvikasutus ja lihtsad ajatud vormid saadavad kogu Paola Lenti tootevalikut. Diivanid, toolid, lauad ja vaibad on loodud kestma ja sobituvad nii tuppa kui ka õue. Vaata vivarec.ee.

11. Salapärane suvi

Hispaania disainvalgustite tootja Marseti armastatud sari Ginger liigub õue. Gingeri sarja lisandusid välistingimustesse mõeldud seinavalgustid, 3 meetrit kõrge postvalgusti ja pollari tüüpi valgustid. Need erilise disainiga pollarid sobivad ideaalselt teeradade, aedade ja terrasside valgustamiseks. Valgusteid on võimalik paigaldada nii kõvale pinnasele kui ka spetsiaalse jalaga pehme pinnase sisse, et need näiteks taimestikuga sulandada. Marseti esindaja Eestis on Laterna Magica valgustussalong, vaata ka www.laterna.ee.

12. Tiigipuust mööbel õue

Belgia disaineri Jacques Deneefi loodud õuemööbel on valmistatud tiigipuust. Tiigipuu on üks kvaliteetsemaid ja kestvamaid materjale, mis sobib õuetingimustesse ka Eesti suves. Tootja Ethnicraft, tooted on müügil Treimann Mööbel & Disain salongis ja www.treimann.ee.

13. Lopsakas

Lopsakad taimemotiivid on moes. See tapeet on seda nii mustri kui ka värvide poolest. Lase botaanika tuppa! Tellida saab salongis Moonavoor Seinakattestuudio Tallinnas aadressil Veerenni 24 või e-poest moonavoor.ee.

14. Suviselt šikk

Suvi toob õues pilti kirkad toonid, tuppa võiks vastandina panna selle hooaja lemmikud — midagi pastelset. KARE Designi valikust leiab lahedad toolid kollektsioonist Princess, šikk laud pärineb kollektsioonist Invitation. Ilu silmale jagub! Vaata kare.ee.