Jesper sai kutse perekond Gulledite ruumikasse koju, et luua elamisele uus hingamine. Nad ei soovinud juba loodut väga põhjalikult muuta, kuid oluliseks märksõnaks oli funktsionaalsus. Samuti oli vaja kujundada oma ruum pere kahele tütrele.

Koostöö sujus kliendiga väga ladusalt. Arhitekt sai küll vabad käed, kuid ka eesmärk oli enne selgelt paika pandud. Nii oli lihtne edasi liikuda. Kuna pereisa juhib ühte Rootsi mööbliettevõtet, siis oli kogu protsess selle võrra ühest küljest hõlpsam — ta on kursis maailmas valitsevate sisustus- ja mööblitrendidega –, teisalt aga keerukam — kujundada tema visiooni järgi. Siinkohal oli ju ka perele teada arhitekti meeskonna käekiri ja nii oli kindel tööd teha. Kogu loominguline askeldamine kulges väga sujuvalt.

Nii sai see kodu endale juurde kaks renoveeritud tuba ja koridori. Tähtis oli panna üsna omanäolise plaaniga ruumid toimima nii, et seal oleks mugav elada. Iga nüanss pidi olema läbi mõeldud põrandast laeni. Ja et vana kaduma ei läheks, siis pidi olema hoolikas, et hoida väärikat ja õdusat arhitektuurset lahendust. Lihtsad ideed leidsid tee paberilt reaalsusesse — iga osa pälvis põhjaliku tähelepanu, et sünniks silmapaistev tervik.

Iga tuba sai ka põneva ja maheda värvitooni. Iga toon loob justkui omaette ala. Köögi värvivalikul lähtuti selle kohal oleva ruumi toonist: metsaroheline lisab sügavust ja kaks üksteise peal asuvat tuba tekitavad „nähtamatu” harmoonia. Mõnusa aktsendina mängib siin kaasa tumedat pähklikarva algupärane põrand, mis sai muu värvipaleti aluseks. Kõik muud värvitoonid selles kodus saidki valitud nii, et sobiks tumeda pähkliga.

Kui küsida, mis oli kõige raskem, vastab Jesper, et kahtlemata kogu interjöör nii kõrgel pinnal kõlama panna. Lagede kõrgus on siin ligi 6 meetrit — väljakutse igal juhul!

Ta lisab, et tegemist on projektiga, mis innustab avaramalt mõtlema — vaata alati kõrgustesse!

  • Lugu ilmus sisustusajakirja Disain, Interjöör & Arhitektuur kevadnumbris. Telli mahukas ajakiri endale SIIT.



Loe hiljem
Jaga
Kommentaarid