Täpsemalt asub renoveeritud hoone Kristiine City uuselamurajoonis Ratsuri majas. 1915. aastal ehitatud paekivist seintega tallihoone on saanud uue kuue ja sisu ning on ümber ehitatud moodsaks ja omapäraseks korterelamuks. Hoone juurde kuulub ka roheline ja hubane hooviala. Omanäoline suurte ruudustatud akende ja paekivist seintega uusarendus ühendab harmooniliseks tervikuks endise tallihoone ning modernse uus-hollandi stiilis uusehitise.

Kui hing soovib midagi erilist, siis see on üks hea näide sellest, kuidas vanast hoonest saab uue ja erilise — see on unikaalne projekt nii seest kui ka väljast.

Astume sisse korterisse, mis on mõeldud üürikorteriks. Interjööri loomisel keskendutigi just sellele, et lahendus sobiks nii üksikisikule, paarile kui ka lastega perele.

Ruumi on siin 65 m2, kuhu on paigutatud kolm tuba läbi kahe korruse ja tegemist on nurgapealse korteriga, kuhu kuulub ka mõnus terrass. Ideaalne koht, kus koos sõpradega suveõhtuid veeta. Elutoas on võimalik mõlemad aknad avada ja tekitada niimoodi terrassile ruumipikendus.

Hea tulemuse saavutamiseks tuli olemasolev ruumiplaan põhjalikult läbi mõelda: kust kulgevad peamised käiguteed, missuguste mõõtmetega mööbel sobitub siia kõige paremini, kuhu plaanida panipaigad ja kapid, kuhu tekib kasutamata ruum ning kuidas seda väikese korteri puhul nutikalt ära kasutada?

Näiteks sai selles korteris maksimaalselt ära kasutatud trepialune ruum — sinna sai loodud mahukas kapp. Kõige keerukam oligi selles elamises luua ja paigutada õigetesse kohtadesse erinevaid panipaiku, ilma et see ruumis liigselt rõhuma jääks. Nii on leitud lahendused mitmel pool, et tühjade nurkade-soppide asemel oleks kasulik kapp vms.

Industriaalne arhitektuur koos telliskiviseinaga olid juba alguses väga tugeva karakteriga. Sisustuse valimisel tuli arvestada, et lahendus jääks olemasolevat toetama ja täiustama. Näiteks elutuppa sai valitud julge tumesinine ümmargune vaip, mis koos punase telliskiviseinaga mõjub väga efektselt. Ülejäänud toonid on pigem neutraalsed valged ja hallid. Soojust ja hubasust annavad interjöörile puidutoonid. Kontrasti lisab must toon, mis on klassikaline ja aegumatu. Lahendus tuli julge, aga seejuures mitte pealetükkiv.

Kuna elutuba ja köök asuvad üksteisele väga lähestikku, siis kõige mõistlikum oli kasutada sellise ruumi puhul ümaraid vorme, mille ümber on tunduvalt mugavam liikuda. See on hea mõte ka neile, kes ise oma kodu kujundavad — kuidas väikses elamises parem liikuda on. Nii saigi valitud elutuppa ümmargune diivanilaud ja selle alla ümmargune vaip, söögilaud köögis on samuti ümmargune. Ja muidugi on ümarad vormid sisekujunduses praegu ka väga moes!

Carolyna toob veel eraldi välja magamistoa, mille lahendus talle endale väga meeldib. Kõnekaks elemendiks on kaldlagi koos vertikaalsete LED-valgustuspaneelidega. Selline lahendus toonitab kõrget lage ja teeb ruumi visuaalselt kõrgemaks.

Mööbel on valitud magamistuppa samuti pigem madalam — nii saab muuta toa üldmulje avaramaks ja suuremaks. Garderoobikapp on valminud eritellimusena, mis andis võimaluse ruumi kõrgust maksimaalselt ära kasutada.

Kõrrelised bambusvalgustid mõjuvad tellisseinaga efektselt ja lisavad toale soojust ning õdusust.

Ülemise korruse vannituppa otsustati valida kuldne vann, mis annaks särtsu ja efekti muidu tumedates toonides vannituppa. Juba sisse astudes hakkab silma elegantne ja kaunis vann — tõeline magnet.

Üks stiilne elamine vajab ka stiilset sisu. Korterisse on valitud tooteid tuntud ja kvaliteetsetelt brändidelt, näiteks mahuvad siia ühtekokku HKliving, Zuiver, Felis, Bolia, Hübsch, Nova Luce, Faro ja Connubia. Carolyna nimetab enda lemmikuks Bolia diivanilauda, mis on kena vormiga.

HKlivingust sai välja valitud öökapilauakesed ja poolkuukujulised öökapivalgustid, samuti punutud lounge-tool. Diivan on valitud Itaalia brändilt Felis. See on lahtikäiv, sest 65-ruutmeetrises korteris on iga sentimeeter arvel ja hea on juba varem mõelda, kuhu saavad ööbima jääda külalised. Valge söögilaud plaadiga ja musta kandiga sai valitud Itaalia brändilt Connubia ning tellitud Fenixist. Söögilauatoolid on pärit brändilt nimega Zuiver. Need lisavad ruumile soojust ja paraja annuse karakterit. Julge tapeedivalik teeb ruumid elavaks ja omapäraseks.

Üldiselt anti interjööri loomisel Carolynale vabad käed ja teda usaldati ka riskantsemate valikute puhul. Tähtis oli, et korter jääks julgelt silmapaistev, oleks eriliste lahendustega ja elamise suurust arvestades ka praktiline. Korter on ilmekas kaaslane erilisele, uuesti elule puhutud hoonele.

Artikkel ilmus esimest korda Moodsa Kodu printväljaandes mais 2021.