Terrassi sügavuseks võiks olla vähemalt 1,8 meetrit. Nii on piisavalt ruumi, et mahutada sellele mõned toolid, väiksem laud ja lillepotid — et kõik oleks silmale ilus vaadata, aga samas ka praktiline ning jääks piisavalt liikumisruumi, ilma, et kõik esemed jalgu jääksid.

Veel paremaks lahenduseks on aga terrass, mille sügavus on 2,5 meetrit. Nii tekib juurde palju rohkem võimalusi mööbliga mängimiseks. Näiteks saad sellisele verandale paigaldada laia kiikpingi, kuhu mahub istuma kaks-kolm inimest. Lisaks jääb mõlemale poole ligi 60 sentimeetrit liikumisruumi. Lisaruumi võid kasutada ka meeleolu loovate lillekastide jaoks. Kellel on aga väiksem veranda, ärgu muretsegu. Tehakse ka väiksemaid kiikpinke, mis on 60-200 cm laiad.

Samas olenevad terrassi mõõtmed paljustki maja mõõtmetest ja katusejoonest. Loomulikult paikneks ideaalne istumisala maja päikesepoolsel küljel, millelt avaneksid imekaunid vaated loodusele. Iga maja puhul pole aga võimalik terrassi suuruse ja asukoha üle ise otsustada ning see tuleb teha vastavalt olukorrale ja võimalustele. Kui aga valikut on rohkem ja seda ka suuruse osas, siis tasuks igal juhul eelistada pigem natuke suuremat terrassi, mis tagab suurema liikumisruumi ja vabaduse asjade paigutusega mängida. Kui soovid terrassi, kuhu mahuks neli inimest mugavalt istuma ja sööma ning ka elektrigrill, päikesevari ja mõned dekoratiivsed lillepotid, siis soovitavad sisekujundajad mitte kavandada alla 20 m2 terrassi.

Inspireerivad terrassid
Ja muidugi ei pea end piirama klassikalise nelinurkse terrassiga. Võid luua sõltuvalt ruumist ja võimalustest ka põnevaid kujundeid ja olemasolevat terrassi jätkata teistele tasapindadele.

Allikas: southernliving.com