Nagu teisteski eluvaldkondades on ka aias tähelepanu all ressursside säästlik tarbimine. Nii vett, loodusvarasid, energiat kui ka oma aega ja raha üritatakse mõistlikult kasutada. Siin tulevad appi nutikas tehnoloogia, päikesepatareid, majapidamis- ja sademevee kogumine, haljaskatused, taaskasutatavad materjalid ning loomulikult hoolikas planeerimine.

Ökonoomsus


Tänapäevane aed ei pea olema mitte ainult funktsionaalne ja ilus, vaid ka otstarbekas. Juba kujunduse algfaasis lähtutakse ökonoomsuse printsiibist: arvestatakse kulutustega nii rajamise kui ka hilisema hoolduse juures.

Aiandamise juures otsitakse kõikvõimalikke alternatiive. Olgu selleks siis permakultuuri viljelemine või nutikas taaskasutus. Igal juhul liigutakse järjest enam lahenduste juurde, mis vajaksid minimaalselt hooldust, kastmist, niitmist.

Ülehoolitsetud aiad pole in. Mida looduslähedasem on aed, seda vähem hooldust ta vajab. Seda rohkem aega jääb aeda nautida, aiast rõõmu tunda ja toredaid argitoimetusi teha. Vastupidi muidugi ka – mida enam aiakujundus kaugeneb loodusest, seda hooldusmahukama lahenduse saame.