Tervislik

Tsementkiudplaate paigaldatakse alati ventileeritava fassaadisüsteemina, seega jääb hoone nii-öelda hingavaks ja hoone konstruktsioonidesse ei hakka kogunema liigset niiskust ega hallitust – selliste hoonete eluiga on pikem ning inimestel on seal tervislikum elada. StoneREX-i tsementkiudplaadid on registreeritud Rootsi BASTA registris – toodete koostis on täiesti ohutu inimeste tervisele ja keskkonnale.

Tulekindel

StoneREX-i tsementkiudplaatide tulekindluse klass on A2, eritellimusena on saadaval plaadid, mille tulekindluse klass on A1. Fassaadimaterjalide tulekindlus on väga oluline, et vältida juhuslikult konstruktsiooni vahele sattunud sädamest tekkida võivat tulekahju ja selle tagajärgi.

Air disainid kantud Shutterstock pildile. Soovid näha, kuidas Air disain sinu majal välja näeb? Saada meile oma projekt.

Vähene hooldus ja kauakestvus

Tsementkiudplaadid vajavad vähest hooldust – vaja on vaid perioodiliselt üle kontrollida kinnitused ja vajadusel plaate pesta, plaatide pinnaviimistlus ei vaja aja jooksul üle värvimist ega töötlemist. Tsementkiudplaatide euluiga on 20–50 aastat, kuid seda ainult paigaldusnõuete täitmisel. Paraku eksitakse kas teadmatusest või võimaluste puudumisest ehitusobjektidel paigaldusnõuete vastu sageli. Plaatide mõõtu lõikamiseks ei ole sobivat katusealust ruumi, plaate lõigatakse ja seejärel ladustatakse niisketes ning mustades oludes, lõikamisest või aukude puurimisest tekkivat tolmu ei eemaldata korralikult plaadi pinnalt, plaadi pind kriimustatakse või määritakse, puudub disain ja lõigete tööjoonis, mistõttu võib tulemus jätta läbimõtlemata mulje ning plaadi jääkide hulk olla väga suur.

Et paigaldajate elu lihtsamaks teha, pakub StoneREX nüüd tsementkiudplaate valmis disainiga mõõtu lõigatud tükkidena – uus tooteseeria StoneREX AIR loob ilusad fassaadid, lihtsustab paigaldajate tööd, kiirendab oluliselt paigaldamise aega ja aitab kokku hoida materjali.

Disain

StoneREX AIR on hetkel pakkumises neljas disainis – iga mustri moodustab 1–3 eri suuruses plaati, mis omavahel ja karkassile sobides moodustavadki disaini. Tükkide mõõdud arvestavad tsementkiudplaatide paigaldamisel ette nähtud karkassi paigutust ja on välja töötatud nii, et suurtest plaatidest lõikamisel ei jääks jääke. Disaini valimiseks saab igaüks StoneREX-i kodulehel valida oma maja tüübi ja proovida sellele erinevaid mustreid, kuid on ka võimalus saata meile oma projekt ning me saame lõigete disaini projektile lisada. Maja ehitamisel on tulemuse ette kujutamine ilmselt üks keerulisemaid tegevusi, seega peaks see võimalus fassaadimaterjali valiku langetamist olulisemalt lihtsustama.

Paigaldamise lihtsus

Tsementkiudplaatide standardne mõõt on 1200 x 3000/2500 mm, seega on tegemist kaalult ja mõõtmetelt raske materjaliga, mida tuleb enamasti fassaadi kinnitamiseks lõigata sobivasse mõõtu. Raskete ja suurte plaatide käitlemine ja objektil mõõtu lõikamine on aga sageli problemaatiline. StoneREX AIR-i puhul on suurem osa vajalikust lõikamisest tehtud nõutud tingimustele vastavas keskkonnas – tehases – ning objektil tuleb teha vaid minimaalselt lõikeid avatäidete ja servade jaoks. Valmis mõõdus väiksemaid tükke on mugav paigaldada ja see tagab kvaliteetsema lõpptulemuse.

StoneREX AIR lihtsustab fassaadimaterjali valimist ja paigaldamist ning tagab koduomanikele kvaliteetse ilusa disainiga kauakestva fassaadi.

Jaga
Kommentaarid