1. Uus segisti ja valamu

Kui köök on sind juba aastaid ustavalt teeninud ning kaotanud oma algse sära, siis pisut värskema välimuse andmiseks ei pea ilmtingimata suurt ja kallist kapitaalremonti ette võtma. Vahel piisab ka sellest, kui investeerida mõnda pilkupüüdvasse detaili — selleks võib olla uus ja lahe segisti või kraanikauss, mis köögimööblile kena punkti paneb ja selle väärtust tõstab.

2. Tähelepanu pilkupüüdval valgustil!

Elutoaga ühendatud köökide juures on valgustid üheks olulisemaks aksessuaariks, millel silm esimesena peatuma jääb. Kui sul juba ei ole söögilaua või köögisaare kohal mõnda kaunist rippvalgustit, siis köögi värskendamiseks on see suurepärane võimalus!

3. Hoia köögis korda!

Täiesti tasuta viis oma köögile veatu välimus anda on see lihtsalt korras hoida. Kui aastatega on riiulitele kogunenud teepurke ja erinevaid pakendeid, siis vahetevahel tasuks köögis suurem inventuur läbi viia ja ebavajalikust kraamist loobuda. Kui köögis on avatud riiuleid, siis mõtle hoolega läbi, mida ja kuidas seal eksponeerida. Inetute pakendite abil võib maitseaineid hoiustada lahedates purgikestes ning nõuderiiulidki tasub kenasti korda sättida!

4. Peida üleliigsed esemed kappidesse

Kui sinu köögis puudub ülemine kapirida ja segadus võtab vägisi võimust, siis kaalu täiendavate kappide soetamist. Alumine ja ülemine kapirida ei pea olema ilmtingimata samast ooperist, kui alumine. Lihtsad, valged ja minimalistlikud kapid, mis on peaaegu märkamatud, sobivad kokku kõigega ja lisavad köögile värskema ja puhtama mulje!

5. Vaheta välja kapinupud ja sahtlite käepidemed

Suure muudatuse võib läbi viia ka imepisikeste detailidega. Kruvi vanadele köögikappidele ette uued ja trendikad kapinupud ja sahtlitele uued käepidemed.

Foto: Superfront.com


6. Plaadi tagasein üle

Kui köögimööbel ise näeb veel ajatu välja, kuid seina on sattunud iidamast-aadamast pärit plaadid, millega sa rahul ei ole, siis tea, et lihtne on vanu plaate kas plaatimissegu või silikooni abil üle plaatida. Hea tahtmise juures saab sellise pisiremondi tehtud ühe päeva ja minimaalsete kulutustega. Loe lähemat SIIT, kuidas selle tööga ise hakkama saada.

7. Mängi aksessuaaridega

Kui köök näeb välja liiga lihtne ja tavaline, isegi pisut steriilne ja kliiniline, siis võib-olla on sealt hoopiski midagi puudu? Lisa värvi ja aktsenti seinapiltidega, aseta riiulitele potid roheliste maitsetaimedega ja leia põrandale mõni tore mustriline vaip — pilt on kohe teine!