Lehtdekoratiivsed taimed

Need on efektiloojad, mis muudavad tavalise ruumi kiirelt troopiliseks džungliks. Viimasel ajal ollakse rohkem huvitatud rohelistest kui õitsvatest taimedest. Tundub, et trend on selline kogu maailmas, sest turule tulevad pidevalt uued ja põnevad aretatud sordid. Siiani on suur lemmik olnud monstera, kuid viimasel ajal kogub suurt populaarsust ka paradiisilinnulill, samuti erinevad filodendronid ja palmid.

Fotod 2x Shutterstock

Vahemere taimed

Praegusel ajal igatseme me kõik reisimist ja tahaksime sõita sooja mere äärde. Kõige lihtsam viis natukenegi puhkusemeeleolu luua, on tuua tuppa taimed, mis kasvavad soojadel maadel. Nii ongi Vahemere kliimale iseloomulikud taimed, nagu lavendel, eukalüpt, loorberipuu ja oliivipuu, muutunud väga populaarseks.

Fotod 2 x Yulia Medvedyeva

Loorberipuu

Eukalüptipuu

Õhutaimed

Õhulilled sobivad oma graatsilise ja müstilise välimuse ning vähese nõudlikkuse tõttu väga hästi igaühe koju. Nad saavad oma toitained õhust, seega ei vaja nad kasvamiseks mulda. Tänu lihtsale hooldamisele, millega saavad hakkama ka algajad rohenäpud, koguvad nad tänapäeva kodudes üha enam populaarsust.

Foto Shutterstock

Kokedama

Väga efektne ja stiilne roheline lisa interjööri. Sõna kokedama tähendab sõna-sõnalt samblaga palli. Selle tehnika sünnikoht on Jaapan ja ajalugu ulatub umbes 400 aasta taha. Taimed on istutatud samblapalli ega vaja kasvamiseks potti. Traditsiooniliselt eksponeeritakse kokedama’t kas tasapinnalisel alusel või ilma selleta.

Foto Yulia Medvedyeva