Leidliku ja innovaatilise toote autoriks on Hollandi graafiline disainer Marianne de Groot-Pons, kes on juba pikemat aega valutanud südant keskkonnaprobleemide pärast. “Kõikide nende aastate jooksul, mil olen töötanud graafilise disainerina, olen saastanud maailma pakenditekujunduste ja trükivärvidega. Iga päev tänavatel maha visatud kaitsemaske nähes tekkis mul soov maailmale midagi tagasi anda”. Ühtlasi innustas toodet looma Hollandis 1. juulil 2021 kehtima hakkav ühekordse plastiku kasutamise keeld. Nii sündisid riisipaberist kaitsemaskid, mille sisse on poetatud lilleseemned ning mille kõrvaasad on punutud naturaalsest ja biolagunevast villast.

Lilleseemned püsivad riisipaberist maskikihtide vahel tänu looduslikule ja tervisesõbralikule tärklisest valmistatud liimile. Kaitsemaski saab peale kandmist lillepeenrasse pista ning tärkavate õitega mesilasi rõõmustada. Keskkonna saastamise ja plastikuprügi kõrval on ju teiseks suuremaks probleemiks mesilaste arvukuse vähenemine. Maskidesse on pikitud rukkilillede, neiusilmade, kipslillede ja teiste Hollandi aasadel looduslikult kasvavate lillede seemned. Kel aeda pole, võib oma maskid kokku koguda ja kasvõi põllule istutada.

Eestisse kahjuks Marie Bee Bloom nime kandvaid maske veel e-poest tellida ei saa, kuid suuremate koguste puhul ja edasimüüjate leidmisel ollakse valmis läbirääkimisteks.