Mannteuffelite perekonnale kuulunud romantiline suvemõis üllatab ajaloolisesse majja integreeritud kaasaegsete mugavustega. Uhkel graniidist vundamendil historitsistliku puithoone fassaadi ilmestavad vintskapid, puitpitsid ja dekoratiivsed sarikaotsad.

1888. aastal valminud mõis on olnud pidevalt kasutuses ja tänu sellele väga hästi säilinud. 2007-2010 toimus põhjalik renoveerimine ja ümberehitus, mille käigus kaasajastati kõik kommunikatsioonid, paigaldati maaküte ja taastati mitmed ajastule omased arhitektuursed ja ehituslikud elemendid. Lisaks ehitati uuesti üles kaks valgusküllast verandat — üks hoone ette ja teine avaram hoone taha pargipoolsesse külge.

Maja põhikonstruktsioonid on jämedatest käsitsitahutud püstpalkidest, mida interjööris katab 6 cm paksune kvaliteetne ehitusaegne lubikrohv ning väljas algupärane laudis. Kuna lagi on soojustatud puistevillaga ning esimese korruse saalidel ja tubadel on kolmekordsete klaasidega aknad, peab kogu maja hästi sooja. Ehitusel ja renoveerimisel kasutatud naturaalsed materjalid tagavad mõnusa õhu ja tervisliku sisekliima.

Hubasele interjöörile annavad härrasmajale kohase väärikuse kõrged karniisidega peegelvõlvlaed, laerosetid, ajastutruud lühtrid ja uhked laiade laudadega põrandad. Väga hästi on säilinud tugevad tammepuust ehitusaegsete hingedega uksed ja mitmed tiibuksed. Mitmel neist on alles algupärased lingid ja muud kaunid manused.

Halli silmapaistvaim objekt on suurepärases korras originaalne tammepuust trepp. Ülemisel korrusel on säilinud algupärased laiade laudadega põrandad, puulaed ja toredad siseaknad, mis lasevad loomulikul valgusel jõuda ka hoone sügavusse.

Meeleolu loovad kunstnik Albert Gulki originaalsed ja värviküllased klaasi- ja seinamaalid ning ustekaunistused.

Majas on 16 tuba ja 10 vannituba ning arvukalt abiruume. Privaatsed vannitoad on 6 toal. Lisaks on hoones kolm avarat ja uhket saali — valgusküllane peasaal, bordootoonides jahisaal ja heledates toonides muusika- ja söögisaal. Omaette sissepääsuga köök koos serveerimisruumi ja sahvriga omab ka sanitaarsõlme. Maakivist keldrivareme kõrval on marja- ja õunapuuaed ning sealt leiab ka maailmakuulsa eestlaste loodud Iglucrafti sauna.

Renoveeritud krahv Manteuffeli suvemõis paikneb Tallinn-Tartu maantee läheduses, Tartust 40 km kaugusel. Hoones on toimiv 18 kohaline butiikhotell ja restoran Von Manteuffel. Huvi korral vaata lähemalt Kinnisvara24.ee kuulutusest.

Vaata rohkem pilte klikkides galeriil: