Kui enamasti meenutavad palkmajad oma tillukeste akendega pigem taluhütti kui kaasaegset elamist, siis siin on arhitekt lähtunud Soome kaasaegsete palkmajade projekteerimise kogemusest. Märksõnadeks on valgus, avarus, funktsionaalsus ja looduslähedus. Maja on valmistatud tahutud palgist ja katus iidseid traditsioone järgivast pilliroost.

Väljast halliks peitsitud maja siseviimistlus on hele ja põhjamaiselt karge. Nii välises ilmes kui elamu sisemuses on arhitekt püüdnud vältida toorele puidule omast tooni. Nii katabki siseseinu hele peits. Avara elutoa keskpunktiks on pilkupüüdev kamin. Kaasaegsele interjöörile lisavad vanamoodsat hõngu päevinäinud talumööbel ja rahvuslikud mustrid.

Ristikujulise plaaniga elamu arvestab mereäärset tuulist kliimat. Nii on maja igasse külge projekteeritud terassiuks, mis lubab vastavalt tuule suunale otsustada, millises ilmakaares parasjagu loodust nautida.

Teine korrus on avatud esimese korrusega, mis muudab ruumid eriliselt valgusküllaseks. Majaomanike valitud sisustus mängib oskuslikult kaasa hoone värviliste aknaraamidega.

Köögis loob heleda üldmuljega maitseka kontrasti tume tööpind ja lakitud betoonpõrand. Viimane on ka igati praktiline lahendus, sest seda on lihtne puhastada.

Ka saunaga varustatud vannitoas loob betoon mõnusa kontrasti rustikaalse puiduga.

Maja ümbritsevad saartele iseloomulikud kadakad-männid ja korrastatud aed. Kiviviskekaugusele jääb privaatne rand.