Milline sinine sobib koju kujundamiseks kõige paremini?

Tegelikult on keeruline kindlalt öelda, millist sinist on sisekujunduses kõige õigem kasutada. Suuresti sõltub õige värvivalik kahest asjast — ruumi paiknemine ja õhkkond, mida soovid sinna luua.

Näiteks kui tuba on majas põhja- või idapool, siis suure tõenäosusega on seal vähem sooja päevavalgust. Sellisel juhul tasub eelistada soojemate alatoonidega selgemaid siniseid. Kui aga ruum on lõuna- või läänepool, siis saab seal kasutada ka külmemate alatoonidega hallikamaid siniseid.

Järgmiseks tuleb otsustada, kas ruum peaks olema pigem mugava või ruumika õhkkonnaga. Sealjuures tasub meeles pidada, et tumedamad toonid teevad ruumi palju intiimsemaks kui heledamad.

Kas erinevaid siniseid tohib omavahel sobitada?

Sinise erinevad varjundid sobivad suurepäraselt kokkusobitamiseks. Eriti hästi toimib see siis, kui kasutada erinevaid siniseid erinevate tekstuuride peal. Sinised toovad üksteist hästi välja ka erinevate mustrite abil. Oluline on siinkohal, et värvidel oleks sarnane alatoon.

Üldiselt sobivad sinisega põhimõtteliselt kõik värvid. Kuna sinist värvi kasutades võib puudu olla natuke soojusest, siis mõtle kollase, oranži või punase kasutamise peale.

Kõige klassikalisem valik on aga sinine ja valge. Tulemus on peaaegu alati elegantne ja värske. Veel sobivad sinisega erinevad naturaalsed ja neutraalsed toonid, sealhulgas pruun ja must. Vältida tuleks halli sobitamist sinisega, sest siis võib üldmulje jääda liiga külmaks.

Kas sinine sobib elutuppa?

Kui elutuba kujundama hakatakse, siis sinine värv on üks populaarsemaid valikuid. Sinisega on võimalik edukalt luua rahustav ja elegantne lõpptulemus ruumi, kus võib olla igapäevaselt muidu palju müra. Jällegi on elutuba koht, kus saab edukalt mängida erinevate toonide ja mustritega.

Kas sinine sobib kööki?

Sinine on ka köögi jaoks suurepärane värv. Tegu on klassikalise värviga, mida sageli kappidel kasutatakse. Sinna juurde valgeid ja rohelisi detaile lisades on pea võimatu eksida. Kui aga eelistad neutraalsemaid kappe, siis võib kööki sinist lisada näiteks plaatidega või muude väikeste detailidena.

Selleks, et ruumis säiliks natuke soojust, saab kasutada näiteks kuldseid või messingutooni detaile. Teisisõnu aitavad metallitoonid hoida köögis elegantsust, kuid samuti hubasust. Sooje toone on võimalik lisada veel põranda ja mööbliga — puit või naturaalne kivi on ideaalsed variandid.

Kas sinine sobib magamistuppa?

Sinine on ideaalne värv ka magamistubades. Seda eelkõige seetõttu, et tegu on rahustava värviga. Parima lahenduse saab kombineerides erinevaid siniseid ja erinevaid tekstuure. Ruumis, kus on vähe naturaalset valgust, tuleb sinist tasakaalustada mõne heledama tooniga. Ideaalselt sobib selleks valge, mis aitab toa hoida ruumika ja värskena.

Foto: Shutterstock


Sinine on trendikas

Kes soovib kodu kujundades ajaga kaasas käia, siis tasub teada, et sinine on ka igati trendikas valik. Näiteks värvitootja Tikkurila valis 2021. aasta värviks maheda ja rahuliku taevasinise tooni (Y354 Cumulus), mis väljendab värvitootja sõnul lootust paremale tulevikule — pärast vihma särab taas päike ja taevas värvub helesiniseks.

Foto: Tikkurila valis aasta värviks maheda taevasinise tooni.

Jaga
Kommentaarid