Esimeses saates olid külalisteks kutseline maakler Ketlin Jundas, Bauroci müügidirektor Margus Oja ja Jämerä ehitusjuht Herki Kerde. Saatejuhirolli võttis enda peale Priit Valge.

Eramaja soetamisele hakatakse tihtipeale mõtlema just perekondlikel põhjustel. Pere suurenedes tahavad paljud korterist majja liikuda ning Ketlin Jundase sõnul vaatavad neljaliikmelised pered umbes 300 000 euro piiresse jäävaid eramuid. Siinkohal tuleb märkida, et jutt käib Tallinna ümbrusest – liikudes Tallinnast kaugemale, hakkavad hinnad ka muutuma. Rääkides maja suurustest, siis keskmine Eesti pere eelistab 120–150 ruutmeetrise elupinnaga hoonet. Aga loomulikult – mida suurem, seda parem!

Kui asukoht kõrvale jätta ja konkreetsemalt maja maksumusest rääkida, siis on Herki Kerde sõnul loomulikult keskmist hinda väga raske öelda. Üldreeglina – rääkides siinkohal just kivimajadest – võib aga Kerde sõnul rääkida umbes 1500 eurost ruutmeetri kohta. Margus Oja lisab, et tegelikult on kesklinnakorteri ja eramaja hinnad ju suures plaanis täpselt samad. Seetõttu valitakse maja eelkõige just elukorralduse põhjal, mitte hinna järgi.

Rääkides eestlaste majaeelistustest, siis väga suuri üldistusi ei maksagi Margus Oja sõnul teha. Iga perekond on erinev – kes tahab tingimata telliskivist, kes puidust, kes soovib suurte akendega maja, kes aga küsib majavalikul professionaalide nõu, kuna konkreetne nägemus puudub.

Kuidas aga uue kodu soetamist ikkagi alustada? Kas ehitada täiesti uus maja või eelistada valmis olevat? Milliseid materjale valida? Kust küsida nõu? Neile ja paljudele teistele küsimustele saab vastuse juba saatest!

Vaata videopodcasti või kuula siit!

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid