Levinud vead, mida sisekujundajad soovitavad elamises vältida

Shutterstock


Kodu sisustamine on põnev väljakutse, kus oma head mõtted, unistused ja loomingulised oskused mängu panna. Et oma elamisest pilkupüüdev ja visuaalselt harmooniline ruum luua, kuluvad lisaks headele ideedele ära ka mõned sisekujundusalased põhinipid. Nende abil saad vältida levinumaid eksimusi ja jätta sisekujundusest professionaalsema mulje.
Loe edasi...

AIADISAINER | Kuidas kujundada aeda — aiakujunduse 10 momenti


Ühe hea aia kujundamine on kui uue korteri või maja sisustamine, põhjalik töö, mis nõuab süüvimist ja paljude otsuste tegemist, rääkimata aktiivselt väljas veedetud tundidest. Üks suur erinevus tasub siiski mainimist — aed ei saa kunagi valmis, see on pidevas muutumises, ja ka loodus ei ole väljakutsetega kitsi.
Loe edasi...

Häid nippe, kuidas pisike magamistuba avaramaks muuta


Magamistuba on elamises üks olulisemaid kohti ja piisavalt ruumi peaks seal olema nii lõõgastumiseks kui ka asjade hoiustamiseks. Mida aga teha, kui ruum on piiratud väheste ruutmeetritega ning meenutab oma suuruselt pigem riidekappi?
Loe edasi...

Seitse kasulikku toa- ja maitsetaime, mis tõstavad tuju


Suvekuudel on fookuses aed, kuid päris ära ei tasuks unustada ka meie aastaringseid sõpru — toataimi, potililli ja kasulikke ürte! Lisaks sellele, et taimed pakuvad silmailu, puhastavad õhku ja aitavad uinuda, on osad neist ka suurepärased tujutõstjad ja avaldavad postiivset mõju meie meelele!
Loe edasi...

VANAD FOTOD │ Eesti kõige põnevamad suvilad ja suvitusvillad möödunud sajandist


Üürike Eestimaa suvi on siinsete asukate jaoks tähendanud läbi aegade midagi pühalikku, mida tuleb ilmtingimata idüllilises keskkonnas nautida. Heidame pilgu minevikku ja vaatame, millistes suvekodudes peatusid möödunud (ja ka ülemöödunud) sajandist pärit supelsaksad või auväärsed ministrid.
Loe edasi...

Erinevad saunatüübid ja nende tervistavad omadused: Soome saunast soolasaunani


Saunaskäimisel on Eesti kultuuris oma vankumatu koht. Saunas kulges inimese eluring sünnist surmani nind seal ravitseti haavu ja kosutati tervist. Tänapäevalgi on saun lõõgastav ja stressivastane teraapiavahend ning paljude terviseprobleemide puhul tõhus abiline. Soome saun, aurusaun, infrapuna saun, soolasaun, suitsusaun — kõik nad puhastavad ja tervendavad kuid sõltuvalt nende erinevustest on nii elamus kui ka mõju tervisele erinev. Vaatleme lähemalt, millist mõju erinevad saunatüübid tervisele avaldavad!
Loe edasi...

Suurimad vead, mida koju värve valides tegema kiputakse


Koju värve valides on kõige olulisem, et värv oleks hingelähedane ja tunneksime end selle taustal hästi. Kahjuks on aga õige tooni leidmine keerulisem, kui see esmapilgul tunduda võiks. Värvivalikuga puusse panna on väga lihtne, sest nüansse, millega koju värve valides arvestama peaks on küllaltki palju. Värv ei pruugi enamasti jääda selline, nagu värvikaardil, sest see, kuidas värv interjööris lõpuks mõjule pääseb, sõltub paljuski valgustusest ja teistest ruumis olevatest värvidest. Toome välja kõige levinumad vead, mida värvide valikul tehakse ja jagame nõuandeid nende vältimiseks!
Loe edasi...

Värvid, mis muudavad interjööri visuaalselt väiksemaks ja mida oleks targem vältida


Kuigi värvieelistus peaks lähtuma igaühe enese soovidest ja maitsest, leidub mõningaid värvitoone, mida onparem interjööris mitte kasutada. Põhjus on lihtne — kui mõnel värvil on imeline omadus ruumid suuremaks ja avaramaks “võluda”, siis leidub ka toone, mis teevad ruumi visuaalselt väiksemaks. Seega — kui eesmärgiks on avaralt mõjuv ruum, väldi neid viite värvitooni või kasuta neid vaid kerge aktsendina.
Loe edasi...

Kümme põhilist viga, mida kööki kujundades tegema kiputakse


Köök on kodu süda ja selle planeerimisel peab olema väga hoolikas. Vahel aga juhtub, et pärast köögi valmimist polegi kõik nii ideaalselt välja kukkunud, nagu algselt tundus. Siin on 10 põhilisemat viga, mida oma köögi ehitamisel kiputakse tegema.
Loe edasi...

Mida teha, kui aknad "higistavad"?


Ilmselt on paljud märganud, et kohe kui õues pisut külmemaks läheb, kipub ka akendele tekkima kondentsvesi. Millest see tuleb ja mida sellises olukorras ette võtta?
Loe edasi...