FOTOD | Moodne metsamaja, kus on hea akusid laadida

Aialapiga suvilate trend, kus end vabal ajal aiatöödega koormata, tundub jäävat minevikku. Praegu projekteerivad arhitektuuribürood kõikjal maailmas aina rohkem pisikesi metsamajakesi, kus ei olegi peale puhkamise midagi muud teha. Kui omanikud parasjagu oma suvekodus aega ei veeda, renditakse elamine teistelegi soovijatele meelsasti välja.
Loe edasi...

FOTOD | Pisike ja praktiline ratastel suvekodu, millega saab rändama minna

Seda, et ehituskunstis on kõik võimalik, tõestavad Tiny Heirloomi sisustatud vagunelamud, kus olenemata vähestest ruutmeetritest ei saa kuidagi ruumipuuduse üle kurta. Sellesse miniatuursesse kodusse on kavalalt ära mahutatud nii köök-elutuba, vanniga vannituba kui ka magamistuba. Astume sisse!
Loe edasi...

6 moodsa arhitektuuriga minimaja, mille võib soetada vähem kui 60 000 euroga

Väikemajade tootmise trend on kõikjal üle maailma hoogustumas — kes otsib minimalistlikku suvekodu, kes on väsinud korterielust ja otsib alternatiivi pisikese, kuid igati funktsionaalse ja mugava oma maja näol. Enamus minimaju jõuab tellijani ühes tükis või on nende kokkupanek on üldjuhul sama lihtne, nagu mööbli paigaldamine. Vaatame põnevamaid tehasmaju maailma eri paigust.
Loe edasi...

FOTOD | Moodsalt põhjamaine elamine Pärnu jõe ääres

Pärnu linnas asuv uus elurajoon paikneb looduskaunis kohas jõe ja jõeäärsete parkide ning terviseradade vahetus läheduses. Sinna on kodu rajanud neljaliikmeline pere: ema, isa ja peatselt kolmeseks saav poisslaps, Briti lühikarvaline kass Hõbe ka.
Loe edasi...

FOTOD | Hele kodu, kus pole liigsele kohta

See valgusega täidetud 65-ruutmeetrine kodu on kujundatud nii, et igal asjal on siin oma koht. Nii on saavutatud funktsionaalne elamine, kus on mugav olla. 1912. aastal ehitatud hoones on ajastule iseloomulikud kõrged laed, panipaik-sahver, kaunistusega laekarniisid jne. Esile pääseb sajanditagune hõng uues võtmes.
Loe edasi...

FOTOD │ Soe ja hubane kodu põhjamaises võtmes

1906. aastal punastest tellistest ehitatud korterelamusse rajatud kodu Göteborgi linnasüdames pakub kõike, mida ühelt tõeliselt armsalt ja koduselt elamiselt oodata. Kaasaegses interjööris on oskuslikult tööle pandudud väärikad ajaloolised detailid ja skandinaavia stiilile omane kargus on leidnud suurepärase tasakaalu hubase kodusoojusega.
Loe edasi...

Kodu Soome elamumessil — viie meelega rajatud palkmaja

Honka Huomen palkmaja

Soome elamumess toimub tänavu siiski — augustikuu jooksul saab külastada Tuusulasse rajatud uut elukeskkonda. Valmivad uued eramud, avalikud hooned, haljastus ja palju muud. Teeme tutvust ühega neist — moodsa joonega palkmajaga. Honka Huomen eramu ehitas Honkarakenne.
Loe edasi...

Moodne tulevikukodu, kus tehnoloogia kohtub looduslähedusega

Tulevikukodudele mõeldes tulevad sageli silme ette stiilsed ja moodsad disainmajad, mis on kohandatavad ning liigutatavd, kuid jätavad piisavalt ruumi privaatsusele. Stockholmis asuva ettevõtte IO House disainmaja SPACE on maailma esimene luksuslik autonoomne kodu, mis pakub just seda.
Loe edasi...

28 ruutmeetril paiknev võluvalt maitsekas elamine

Väheste ruutmeetritega elamised on paljude perede jaoks esimeseks koduks. Kui aga nutikalt ja maitsekalt sisustada, ei pea väiksem arv ruutmeetreid sugugi tähendama kokkuhoidu stiilipunktide arvelt. Sisustust hoolikalt kavandades saab kõik vajalik mahutatud ja ruumi jääb ülegi. Sellest Stockholmis asuvast helgest korterist leiab häid ideid endagi koju!
Loe edasi...

FOTOD | Kompaktne kodu, mille iga ruutmeeter on hästi läbi mõeldud

See on neljaliikmelise pere kompaktne kodu, mille iga ruutmeeter on hästi läbi mõeldud. Pere veedab palju aega kodus, seega on funktsionaalsuse ja esteetilise keskkonna nimel vaeva nähtud.
Loe edasi...