Kollane + must

Mesilasi meenutav värvikooslus võib olla kodu tähelepanupunktiks. Kollane on justkui päikesepaiste, mis mustade tormipilvede tagant välja piilub. Selleks, et kooslus oleks visuaalselt ilus, tasub eelistada halli alatooniga kollaseid.

Kollane + oliivroheline

Üks strateegia värvide kombineerimisel on sobitada kokku kaks visuaalselt erinevat tooni. Näiteks soojad kuldkollased toonid sobivad suurepäraselt jahedama alatooniga oliivrohelisega.

Kollane + hall + pruun

Hall ja pruun on mõlemad neutraalsed toonid, kuid siiski üpris erinevad. Pruun on pigem maalähedane ja hall meenutab betooni. Kombineerides need erinevad värvid ja natuke kollaseid detaile juurde lisades on võimalik enda kodu muuta väga isikupäraseks.

Kollane + hall

See on üks populaarsemaid värvikooslusi, millega on võimalik luua kaasaegseid lahendusi. Soojemat kollast kasutatakse tihti sooneutraalse värvina ja hall on igas mõttes neutraalne värv. Seega on neil väga suur ühine joon, kuid visuaalne erinevus ja kontrast teeb sellest kooslusest väga moodsa lahenduse.

Kollane + sinine + hall

Kollased detailid võivad muuta sinise ja halli koosluse peeneks. Need värvid täiendavad üksteist, samas üllatavad visuaalselt.

Kollane + kreemjas valge + oranž

Kollasega on võimalik ideaalselt tabada seda kohta, mis on kreemja valge ja oranži vahel. Seega aitab kollane seda värviskeemi ühtlasemaks muuta.

Kollane + pruunikashall

Nende kahe värviga on võimalik ruumi luua mõnus, neutraalne ja sõbralik õhkkond. Soe halli-pruuni toon on hea visuaalne vundament, kuhu sobivad peale suurepäraselt soojad ja pigem tagasihoidlikud kollased. Oluline on jälgida värvide alatoone, et kõik omavahel kenasti sobiks.

Kollane + pruun + sinine

Pruun ja sinine on justkui need igavad onud perekokkutulekul, kes igakord samu jutte jutustavad. Kui aga nende sisse lisada natukene kollast, on võimalik kuulda hoopis uusi lugusid. Kolm värvi lõikavad üksteistest kasu ja seepärast töötavadki koos nii hästi.

Kollane + heleroosa

Kollast võib mõnikord näha erinevates soojema tooniga metallides (näiteks kuld ja messing). Kui kodukujunduses kasutada luksuslikku kuldkollast tooni, siis tasub seda sobitada mõne teise luksusliku värviga. Heaks näiteks on heleroosa ja ka vasetoon.

Kollane + punane

Punane ja kollane sobivad visuaalselt hästi kokku eelkõige sellepärast, et mõlemad on soojad põhivärvid. Kuna aga tegu on visuaalselt natukene kontrastsete värvidega, tasub kombinatsiooni kasutada vaid ruumis, kus on palju naturaalset valgust.

Kollane + fuksiaroosa

Seda julget ja naiselikku kooslust tuleb kasutada väga targalt. Kindlasti peaks suurem osa ruumist olema neutraalsetes värvides, et kollase ja fuksiaroosa kooslus särada saaks ning ei võtaks tervet ruumi üle.

Kollane + beež

Nende kahe värviga on võimalik ruumi luua hästi kerge ja suvine õhkkond. Kollasele ja beežile võib juurde lisada veel rohelisi detaile, mis aitavad ruumi üldmuljet veelgi pilkupüüdvamaks ja värskemaks muuta.

Kollane + tume puit

See kooslus sobib eriti hästi köökidesse. Näiteks võib kasutada enda köögis kollaseid tööpindu, mille ääred on tumedast puidust. See pakub natukene vaheldust tavalistele marmori ja graniidi värvidele.

Kollane + valge

Kollane on hea värv, mida kasutada väikestes ruumides, sest see aitab ruumi heledamaks ja avatumaks muuta. Täpselt sama teeb ka valge. Seega sobivad need värvid hästi kokku ning ruum jääb avatuks ja ei pea ühevärviline olema.

Kollane + tellised

Kujunduses ei loe ainult värv vaid ka materjalid, millega neid sobitatakse. Väga ootamatu, kuid kaunis ja isikupärane kooslus on kollane ja telliskivid.

Kollane + mündiroheline

Kollast tausta on võimalik tasakaalustada natukene rohelist lisades. Mündiroheline aitab kollasesse tuppa tuua natuke tumedamaid ja külmemaid toone, samas püsib värske üldmulje.

Kollane + tumedad detailid

Kollane tapeet võib olla ere ja võimas, seega tasub seda kasutada vaid ühel seinal. Tasakaalu aitavad luua veel tumedad detailid. Need võivad olla näiteks tapeedimustris. Tumedaid detaile on tuppa võimalik lisada samuti mööbliga.

Kollane + kollane

Samas võib kollast kokku sobitada kollasega. Näiteks võib heledas ruumis kasutada detaildena kollaseid kardinaid, kollast põrandat ja voodikatet. Siiski tuleb pidada piiri - seinte kollaseks värvimine võib olla juba liiga palju.

Kollane + tumehall

Kollase ja halli kooslus on populaarne. Seda põhjusega - see sobib nii paljude erinevate stiilidega kokku. Näiteks võib kööki ideaalselt sobida selline värvikombinatsioon.

Kollane + kulunud roheline

Mitte kõik pole ereda kollase austajad ja see on arusaadav, sest kollane võib vahel olla liiga võimas ja pilkupüüdev. Siiski on alati võimalik valida tumedam kollane. Seda tooni tasub kombineerida näiteks kulunud rohelisega või tumedast puidust detailidega.

Allikas: homedit.com