Aga selleks, et niisugusest ruumist oleks võimalikult palju kasu, tuleb see hästi läbi mõelda. Oletame, et su maja on alles planeerimise faasis ja meil on palju mänguruumi. Hakkame peale!

Hea asukoht

Parem oleks, kui majapidamisruum ei asuks keldris. On päris tüütu pesukorviga üles-alla käia. Majapidamisruumis peab olema mõnus olla ja sellepärast oleks eriti hea, kui sealt pääseks vajadusel ka otse õue, et näiteks ilusal suvepäeval pesu nöörile viia.

Mõtle ka sellele, mis jääb majapidamisruumi seina taha. Sa ei taha ju oma pehmest ja mõnusast voodist kuulda, kuidas pesumasin oma tööd teeb. Ideaalne oleks, kui majapidamisruum asuks köögi kõrval.

Piisavalt ruumi

Majapidamisruumi peaksid ära mahtuma koristustarbed, pesumasin, kuivati, tolmuimeja, kodukeemia, pesukorvid ja kõik muu, mis meenutab mingilgi määral majapidamistarbeid. Parem oleks, kui kõik sellised asjad oleksid ühes kohas ja vannitoas ning köögis ei tuletaks miski sulle koristamist meelde.

Hea, kui majapidamisruumi mahuks ära ka pesukuivatusrest, kui mingil põhjusel ei saa õues pesu kuivatada või pole mõttekas seda kuivatisse panna.

Ruumi kokku hoidmiseks paiguta kuivati (eestlaetava) pesumasina peale.

Samuti peaks selles toas olema küllalt ruumi toimetamiseks, pesu triikimiseks jms töödeks. See pole lihtsalt asjade ära panemise koht.

Kraanikauss

Planeeri majapidamisruumi ka kraanikauss. Seal on hea tolmulappe, harju või mis iganes muid asju pesta.

Hea ventilatsioon

Kuna veega solistamist on selles ruumis üksjagu, siis on korralik ventilatsioon vältimatu.

Piisavalt valgust

Majapidamistöid on palju parem teha, kui ruumi on palju valgust. Eriti tore on, kui seal on suur aken, mis laseb tuppa päevavalgust.

Libisemiskindel põrand

Majapidamistöid tehes on sul kindlasti kiire ja nii võib näiteks märjal põrandal õnnetus juhtuda. Sellepärast pane põrandale kergesti pestav, aga libisemiskindel kate. Vastavatest salongidest või ehituspoodidest saad kindlasti selle kohta head nõu.

Kergesti hooldatav seina- ja põrandakattematerjal

Seinad ja põrandad võiksid olla lihtsasti pestavad ja hooldatavad. Kõige paremini sobib selleks keraamiline plaat, seina ka pesemiskindel värv.

Palju pistikuid

Vot see on väga oluline punkt! Selleks et vältida pikendusjuhtmetega jamamist, varusta see ruum hulga pistikutega. Parem rohkem kui vähem!

Pesemisalus

Jäta pisut ruumi ka väiksele dušikohale, kus saad vajadusel kummikuid või koera käppasid pesta. Ja ka kõhualust, kui Pontu on poris hullamisega liiale läinud.

Panipaigad

Planeeri majapidamisruumi rohkelt panipaiku. Kindlasti on sul mingeid asju, mida on just seal hea hoida, näiteks sokke, mille paariline on jalutama läinud.

Nagid

Harju ja moppe on kõige parem hoida seina peal nagis. Nii saad kergesti õige asja kätte ja ei pea nurgas harjakuhjas sobrama hakkama.

Ja kui juba priiskamiseks läks, siis varu ruumi nagidele, kuhu saad riputada näiteks aiatöö tegemise riided.

Rõõmusta ka silma!

Kogu see krempel võiks ju veel ka kena välja näha, eks ole! Kasuta selleks ilusaid punutud korve plastist kastide asemel ja vali ikka rõõmsa väljanägemisega majapidamistarbed.

Allikas: kinnisvara24