1. Tee töönurk eksklusiivseks


Elutoas diivanil või köögilaua taga töötamine võib olla küll mugav, ent liiga koduses õhkkonnas ei pruugi õiget töömeeleolu tekkida. Eraldi töönurga loomine aitab kaasa produktiivsusele ja inspireerib. See ei pea olema midagi ülemäära uhket – töö jaoks tuleks lihtsalt üks kindel koht luua.

2. Lisa rohelust


Taimede lisamine töönurka aitab kodukontorile kõvasti kaasa. Tänu rohelusele on töönurgas kergem pikki tunde veeta. Vahepeal piisab vaid ühest-kahest potitaimest, et kodukontori atmosfäär täielikult muutuks.

3. Kunst inspireerib


Nii nagu kontoriski – inimesed kaunistavad oma laudu piltide või väikeste kujukestega. Samamoodi võiks koduski töönurka lisada natuke kunsti. Olgu selleks siis mõni motiveeriv tsitaat või lapse joonistatud maja-päike-issi-emme-šedööver.

4. Hygge, hygge, hygge


Hygge on taanikeelne termin, mis väljendab kodus valitsevat hubasust. Kodukontor peaks olema piisavalt hubane – see kutsuks seal aega veetma –, kuid samas mitte liiga mugav. Koht on mõeldud siiski tööks, mitte keskpäevasteks uinakuteks.

5. Kodukontor eriliseks


Kui kodukontoriks on võimalik kasutada suuremat pinda või lausa eraldi ruumi, tuleks võimalusest kinni haarata. Uus seinavärv või tapeet eristab töönurga ülejäänud elupinnast ja teeb töölainele lülitumise hoopis hõlpsamaks.

6. Lase valgus sisse


Erinevalt eelmisest soovitusest pole paljudel kodukontori jaoks suurt eraldi ruumi. Sel juhul tasuks töönurk paigutada võimalikult valgusrohkesse kohta – naturaalne päevavalgus muudab väiksed kohad ruumikamaks. Lisaks peletab aknast paistev päikesekiir unisust ja aitab tööle keskenduda.

7. Organiseeri oma töönurk


Organiseerimata töönurgas ei saa teha organiseeritult tööd, see lihtsalt ei toimi. Hoolimata sellest, et lapsed on elutoas võib-olla täieliku katastroofi korraldanud, võiks kodukontoriks mõeldud koht olla korras ja optimaalselt paigutatud.

Allikas: realsimple.com