Melbourne'i ülikooli ökosüsteemide ja metsanduse osakonna professor Barbara Ozarska sõnul on kunstjõulukuused enamasti valmistatud polüvinüülkloriidist, mida teatakse ka PVCna. See on korduvkasutamatu plast, mille tootmine tekitab kantserogeene. Kunstjõulukuuski ei saa ümber töödelda ja need saastavad keskkonda, lisaks kasutatakse kuuseokaste valmistamiseks sageli mürgist pliid. See aga ei mõju inimese tervisele sugugi hästi ning mõjub teadaolevalt halvasti neerudele ja neuroloogilistele talitlustele ning vähendab viljakust.

Aastaid tagasi viis Kanada firma Ellipsos läbi põhjaliku uuringu, mis seadis eesmärgiks selgitada välja, kui palju kasvuhoonegaasi eraldub kunstkuuskede tootmisel. Lisaks uuriti ka kunstkuuskede kahjulikku mõju inimesele. Järeldati, et kunstkuusk tasub end ära alles 20 aastaga.

Uuringu läbiviijad panevad inimestele südamele, et kokkuvõttes ei tasu kunstkuuske eelistada, sest see teeb keskkonnale rohkem kahju kui kasu. Seda enam, et jõulukuuse samiseks ei tühjendata mitte niisama hektareid metsi, vaid neid kasvatataksegi omaette kasvandustes ning mahasaetud kuuskede asemele pannakse ka uued kasvama!

Allikas: Home Beautiful

Hea lugeja, kas sina eelistad kunstkuuske või tood jõuludeks tuppa päris puu?