1903. aastal ehitatud kortermaja äsja renoveeritud elamises seguneb vana ja uus — säilitatud on kõrged põrandaliistud ja laekarniisid. Planeeringut on pisut kaasajastatud ja mugavamaks muudetud. Omavahel on ühendatud köök ja elutuba, mille vahelisele alale mahub täpselt ära just üks suur ja mõnus söögilaud, mille ümber on ritta seatud elegantsed viini toolid.

Pisike köök on küll ülejäänud ruumiga ühendatud, kuid asub “nurga taga”. Nii ei paista elutoast potid ja pannid ning on loodud mulje eraldatud ruumist. Üldine foon on nii kööginurgas kui ka mujal korteris hele ja helge. Sügavust ja kontrasti lisab musta värvi köögimööbel ning teistegi mööbliesemete ja sisustusaksessuaaridega on sisse toodud tumedamaid varjudeid. Tööpinnal ja köögi tagaseinal on valge carrara marmor. Hubast nooti lisavad erinevatesse tsoonidesse — kööginurka, söögilaua alla ja elutuppa — sätitud vaibakesed.

Pilku püüavad ka põnevad punutud rotangi imiteerivad radiaatorikatted. Radiaator ei pea olema kindlasti ruumi häbiplekk ja näotu detail, kui leidub stiilseid lahendusi, kuidas see ülejäänud sisustusega tervikuks siduda.

Tähelepanu on suurtel ja kõnekatel valgustitel, mis loovad laheda kontrasti kaasaegse sisustuse ja vana miljöö vahel.

Magamistuba on lihtne, kuid elegantne ja praktiline. Mahedad hallid toonid, mugavad ja põhjamaiselt vaoshoitud ilmega kodutekstiilid ning suur ja mugav voodi.

Vaata rohkem pilte klikkides galeriil:

Allikas: Alvhem.com