1. Hoia hallitus eemal

Üks suurimaid vaenlasi vannitoas on hallitus. Seega tuleb vannituba kujundades teha valikuid nii, et jääks väga väike võimalus hallituse tekkeks. Kõige olulisem on hea ventilatsioon ja piisav õhuvahetus.

2. Plaaditud seinu on lihtsam puhastada

Selleks, et kulutada vähem aega seinte puhastamisele või uuesti värvimisele, tasub eelistada plaate. Värvitud seinad võivad vannitoas kergelt määrduda ning ka nende puhastamine on keerukam. Määrdunud plaatseinu on võimalik kiirelt niiske lapiga puhastada ning vajadusel ka kangemate vahenditega tülikat katlakivi eemaldada ilma, et peaks kartma värvitud pinda kahjustada.

3. Trapp hoiab suuremad ummistused ära

Kui asi puudutab koristamist, siis üks parimaid mantraid on “vähe ja tihti”. Trapp aitab koristamist kergemaks teha. Sisekujundajate sõnul on oluline, et nii valamus kui dušinurgas või vannis on trapp, mis püüab juuksekarvad kinni. Kui neid sealt pidevalt ära korjata, on torude ummistumine vähem tõenäoline.

4. Mida vähem asju on põrandal, seda parem

Kasuta seinale kinnitatud kappe, valamut, tualettpotti ja hoia põrand nii vabana kui võimalik. See lihtsustab tervet vannitoa koristamist. Jälgida tuleb samuti seda, et mööbli ja põranda vahelt oleks kerge puhastada.

5. Põrandakate määrab koristamisele kuluva aja

Praktilisus on vannitoa kujundamisel võtmesõna. Põrandakatte valik määrab aja, mis kulub vannitoa koristamisele. Kõige hügieenilisem ja kergesti puhastatav põrand on sile ja ühegi vaheta. Liiga pisikesi ja rohkete vuukidega põrandaplaate (nt mosaiikplaate) võibki puhastama jääda.

6. Asjadest puhtaid pindu on kergem puhastada

Kõiki kreeme ja muid pudeleid on mõistlik hoida kapis. See tähendab, et pindasid puhastades ei tule kõiki pudelid ja topsikuid kuskile mujale tõsta ja siis pärast tagasi. Kaval oleks valida valamu, mille all on paar sahtlit. Valamu kohal võiks olla kapp, mis täidab ka peegli ülesannet.

7. Hingedega ust on lihtsam puhastada

Dušikabiini uksed ja seinad saavad tihti märjaks, seega tuleb neid tihti puhastada, et vältida katlakivi teket. Liuguste vahelt on kuivanud veepritsmeid väga tülikas puhastada ning hingedega uksel on vähem kohti, kuhu vesi seisma saaks jääda.

8. Kareda vee plekke aitab peita valge vuuk

Kui kodus on kare vesi, tasub kasutada plaatide puhul heledat vuuki. Mineraalid karedas vees võivad tekitada valget sadet, heleda vuugi peal ei hakka see nii hästi silma kui tumedal pinnal. Ka katlakivile mõeldes on heledad seinad kõikjal vannitoas praktilisemad, kui näteks musta värvi või tumehallid pinnad.

Allikas: Houzz.com

Jaga
Kommentaarid